Voor de avond over respijtzorg dient u zich vóór maandag 14 mei per mail aan te melden: mantelzorg@mensdebilt.nl
Voor de avond over respijtzorg dient u zich vóór maandag 14 mei per mail aan te melden: mantelzorg@mensdebilt.nl

Vrijaf door vervangende mantelzorg

Op donderdagavond 17 mei organiseert Steunpunt Mantelzorg een bijeenkomst over respijtzorg. Respijtzorg is vervangende mantelzorg. De zorg wordt tijdelijk overgenomen zodat u als mantelzorger even vrijaf heeft. Voor veel mantelzorgers geen luxe, maar noodzaak.

Dankzij respijtzorg kunnen ze op adem komen, uitrusten en nieuwe energie opdoen. Mantelzorgers hebben grote behoefte aan respijtzorg, maar zijn onvoldoende op de hoogte van de mogelijkheden. Ook lopen ze tegen praktische problemen aan.

Waar kan ik terecht als ik de zorg tijdelijk wil overdragen? Dat is een vaker gehoorde vraag van mantelzorgers. Even tijd voor jezelf is belangrijk om de zorg voor een ander te kunnen volhouden. Tegelijkertijd is het vinden van een geschikt aanbod niet gemakkelijk. Respijtzorg bestaat er in vele vormen: dagbesteding, logeeropvang, aanwezigheidszorg door een vrijwilliger of een zorgprofessional.Op deze avond informeren wij u over de verschillende mogelijkheden om de zorg tijdelijk even over te dragen. Ook gaan we graag met u in gesprek over waar u behoefte aan heeft, zodat we meer passende respijtzorg kunnen organiseren in de gemeente. Steunpunt Mantelzorg organiseert deze avond om ervoor te zorgen dat u op adem kunt komen en de zorg langer en beter vol kunt houden.

Medewerkers van gemeente De Bilt, het Sociaal Team en Steunpunt Mantelzorg zijn er deze avond om uw vragen te beantwoorden en u wegwijs te maken in de verschillende regelingen.

Datum: 17 mei

Tijd: Van 19.00 – 21.00 uur
Locatie: Servicecentrum De Bilt, Prof. P.J.W. Debijeweg 1                        
Aanmelden:
vóór maandag 14 mei per mail, mantelzorg@mensdebilt.nl of telefonisch 030-7271556
Toegang: Gratis

Meer berichten