Bruno uit Bilthoven wint NK karten

Bruno Mulders FOTO: Bas Kaligis
Bruno Mulders FOTO: Bas Kaligis (Foto: Bas Kaligis)

Dat de baan tijdens de finale nog nat was na eerdere regen speelde daar een voorname rol in. Bruno vertelt: "Ik ben goed in het rijden in de regen en mijn monteur Lars Lamborelle had gezorgd voor de juiste bandenspanning. Ik dacht in het begin: dat gat ga ik niet meer dichtrijden, maar het lukte toch.

Het was gewoon de kart naast die van een concurrent knallen en dan inhalen. Na ongeveer vijftien ronde ging ik voorbij aan Tom Braeken (op dat moment de raceleider, red.). Ik dacht in het begin dat ik misschien nog de top tien kon halen, het leek hopeloos om nog voor de overwinning te gaan. Dat het dan toch nog lukte om de race te winnen, is supermooi."

Daarmee had hij de nodige punten voor het kampioenschap gescoord. Net zoals in de prefinale overigens, waarin ook punten te verdienen zijn. Al ging die race wel wat minder. Na zijn zevende plaats in de kwalificatie was hij ook gestart op die plaats; hij eindigde uiteindelijk op de zesde plaats. Bruno had wat problemen gehad met de banden, die niet goed gingen in de stromende regen. "Toch was ik wel tevreden met de zesde plaats. Ik kon er wel mee leven. Ik zag het vooral als een kwalificatierace voor de finale. Dan was het nog niet zo slecht."

Bruno was sowieso tevreden met het weekeinde op de Brabantse baan. "Dit is de tweede race op rij die ik hier win. De Winter Cup in maart won ik ook al. Ik heb vandaag in ieder geval weer laten zien wat ik kan." Dat hij had nodig ook, vond Bruno, want in Genk was het tijdens de eerste ronde van het NK niet zo goed gegaan. "Toen sloeg de bougie vet doordat we twee ronden sloom hadden gereden omdat we twee keer een formatieronde moesten rijden. Ik viel uit en werd laatste. Dat ik hier nu dan win, geeft een heel fijn gevoel. Ik heb mooi een paar plaatsen in het kampioenschap gewonnen."

Bruno's volgende race is de derde ronde van het Nederlands kampioenschap dat wordt gehouden op circuit De Landsard in Eindhoven. Hij keek ernaar uit: "De baan heeft een paar mooie bochten. Ik wil daar natuurlijk ook winnen, want ik wil dit jaar kampioen worden!"

Meer berichten