Stichtsche Rugbyers kronen zich tot Kampioen U14

De Stichtsche rugby-ers hebben afgelopen zaterdag het kampioenschap binnen gehaald door een overwinning tegen en in Gouda. Samen met RC Eemland vormt de Stichtsche Rugby FC een combi-team Under 14 year.

Het was een wedstrijd tussen de nummers 1 van Plate Poule A en B. De Stichtsche wolven waren nummer 1 in de Plate A en Rugby Club Gouda nummer in Plate B.

Veel spanning, officiële scheidsrechters van Rugby Nederland, veel supporters van beiden kanten en het prachtige weer zorgden voor een heerlijke spektakel waar iedereen van kon genieten. Het was duidelijk dat de nummers 1 tegen elkaar speelde. De kleine behendige spelers, de bal-af-pakkers alsmede de tackelaars bij de Stichtschenaren ontregelde het spel bij Gouda en zorgen voor twee try's waardoor het 0-10 was. Maar Gouda kwam met top mentaliteit terug door 3 try's te scoren inclusief vier bonuspunten door de twee van de drie conversies door de palen te schieten. Ruststand 19-10 en dus achterstand voor de Wolven uit de Bilt/Bilthoven

"De coaches zagen goed waar het goed maar ook fout ging in de 1e helft en dat heeft geholpen", zegt Lodewijk Steengracht die regelmatig de bal afpakte van Gouda en de aanvallen tot stilstand bracht.

Het Stichtsche heeft in 2e helft 3 try's en 1 conversie weten te scoren en geen enkele try meer tegen. Eindstand: 19 – 22 voor de mannen van de Stichtsche RFC.

"We zijn nog meer als team gaan werken en nadat Hidde Post het voortouw had genomen door een uitstekende tackel op de teamverdeler van Gouda, zijn wij alles op alles gaan zetten" geeft Teun Stelder aan terwijl hij met een waanzinnige grote glimlach van het veld loopt.

Rode en bezwete hoofden maar met een gelukzalig gezicht, zo staan de spelers Bram van Buuren, Quinten Shoots, Bart Thonissen en Wiebe Duijs de kampioensschaal in ontvangst te nemen.

"Gouda was ongeslagen in de andere poule en zij waren wel de favoriet maar onze coaches, trainers en supporters bleven ons aanmoedigen ook toen wij veelvuldig moesten tacklen om Gouda uit onze try gebied weg te houden" weet Robbin Hakkert nog aan te geven.

Al met al een zeer spannende thriller die door de helden uit De Bilt/Bilthoven werd beslecht. Heerlijk genieten van de schaal, de complimenten en het water dat broodnodig was met het warme weer.

De aankomende weken nog heerlijk trainen voor de toernooien en nieuwe kinderen leren rugbyen die op de dinsdagen en donderdagen langs komen voor proef trainingen. "Wellicht dat we voor aankomende seizoen weer nieuwe enthousiaste spelers mogen ontvangen en trainen want de spelvreugde en -plezier druipt eraf bij deze jongens wanneer zij met elkaar wedstrijden spelen" zoals trainers Jeroen Plat en Jan-Paul Post het verwoorden op de vraag wat er nog te doen valt na een kampioenschap.

Meer berichten