FC De Bilt

De Bilt - Meestal gaat het bij een voetbalclub om het eerste elftal, maar afgelopen zaterdag en komende zaterdag staat FC De Bilt 2 centraal. Waarom? Zoals inmiddels wel bekend, is het tweede van FC De Bilt in vijf jaar tijd opgeklommen van de 4e klasse naar de reserve hoofdklasse (hoogste niveau van reserveteams in het amateurvoetbal).

Het was dit jaar tot de winterstop een maatje te klein voor dit topniveau en haalde slechts 5 punten. Na de kerst tapten zij uit een ander vaatje en hebben zij inmiddels 25 punten.

Vandaag leverde ons tweede wederom een topprestatie. Het wist uit tegen Argon2 drie punten te pakken. Na 45 minuten stond ons tweede zelfs met 0-2 voor (doelpunten Bobby). In de tweede helft wist het de schade tot 1-2 te beperken. Door deze overwinning klommen de mannen van de 14e naar de 12e plaats. Komende zaterdag staat het duel tegen het 2e van Spakenburg op het programma. Dit team staat nu nog op de veilige 11e plaats met 2 punten voor op ons............. dus een superspannende wedstrijd op 26 mei om 11.00 op ons hoofdveld! Ook opmerkelijk: door het verlies van Ajax2 staat ons tweede samen met Volendam2 aan kop in de 3e periode!

FC De Bilt 1 speelde uit tegen Odysseus. Het leek een wedstrijd om des keizers baard, althans zo zag het er uit. Jammer, want door diverse uitslagen op andere velden, was de 3e periodetitel theoretisch haalbaar. FC De Bilt kwam na 20 minuten op voorsprong door een doelpunt van Robert-Jan Sneller. Helaas scoorden de Utrechtse studenten vlak voor tijd de gelijkmaker (1-1). Ons eerste speelt op 26 mei thuis om 14.30 uur tegen de kampioen Geinoord.

Meer berichten