Foto: Marie-Louise Geurtsen

Vierstee 2.0, goed bezig

Edwin Plug

Tijdens een bestuursvergadering van Stichting Vierstee 2.0 kwam de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) ter sprake die op 25 mei in werking is getreden. De vraag was: "Heeft onze stichting ook met deze wet te maken?" Het antwoord was "ja, iedereen die op welke manier dan ook persoonsgegevens verzameld of heeft moet aan de nieuwe wet voldoen".

Zo werd duidelijk dat zo'n Europese wet verstrekkende gevolgen heeft, ook voor kleine verenigingen en stichtingen zoals die van ons. Is dat erg? Nee, zeker niet. Een betere bescherming van onze privacy is natuurlijk alleen maar goed. Gelukkig hebben we - dankzij één van onze bestuursleden die ervaring heeft met de AVG - alles op tijd kunnen regelen. En daardoor kunnen we nu met een gerust hart terug- en vooruitkijken naar andere Vierstee gerelateerde zaken.

''Musical meezingavond, wie doet mee?''

Terugkijkende naar "De Smaak van Maartensdijk" in april, kan ik alleen maar zeggen: "Wat was dat een mooi evenement!". Er heerste een geweldige sfeer, er waren veel bezoekers en wat hebben we prachtige en bevlogen ondernemers. Ook de opbrengst van het evenement was positief. Met het geld dat opgehaald is willen we de realisatie van een sociaal restaurant in de Vierstee gaan ondersteunen. Niet alleen wij, maar ook de ondernemers waren enthousiast en daarom zal er volgend jaar opnieuw "Een Smaak van Maartensdijk" georganiseerd gaan worden.

Op 21 april hebben we ook het kunstwerk "Vier Eenheid" van Philip van der Zeeuw onthuld. Een prachtig en uniek kunstwerk dat helemaal past bij onze Vierstee. Philip: enorm bedankt voor al je werk en creativiteit!

Vooruitkijkend naar activiteiten, kan ik alvast de 3e "Zing mee voor de Vierstee" noemen. Deze staat gepland voor zaterdag 13 oktober. Dit jaar is het thema: "Maartensdijkse Musical Sing-a-Long".

Tal van bekende musicals zullen de revue passeren. Ik ga de inhoud van het programma nog niet verklappen, maar het gaat een bijzondere en super gezellige meezing-avond worden! Noteer de datum alvast in uw agenda.

Binnen het programma hebben wij nog circa 15 minuten open gehouden voor een vrij optreden. Iedereen die het leuk vindt om op 13 oktober tijdens de Maartensdijkse Musical Sing-a-Long een meezing musical optreden te verzorgen kan zich hiervoor inschrijven. Jong en oud kan zich aanmelden, solo of met een groep. Geïnteresseerd? Stuur dan een mail aan info@vierstee.nl. We nemen dan snel contact op.

En aangezien alle zaken rondom de AVG voor onze stichting geregeld zijn, weet je dat bij ons je persoonsgegevens veilig zijn. Een hele geruststelling…

Meer berichten