Op zaterdag 2 juni nemen de meiden van MO15-1 het in de bekerfinale op tegen JVC MO15.
Op zaterdag 2 juni nemen de meiden van MO15-1 het in de bekerfinale op tegen JVC MO15.

Unicum voor FC De Bilt

Op woensdag 23 mei speelde de MO15-1 van FC De Bilt in Huizen de halve finale van het bekertoernooi tegen de plaatselijke meiden van de Zuidvogels. Vorig jaar was de halve finale nog het eindstation voor de Biltse meiden. Dit jaar waren ze gebrand om de finale wel te halen.

De spanning was de hele wedstrijd voelbaar. De harde wind maakte het allemaal nog lastiger. In de eerste helft ontsnapten de meiden aan een achterstand toen een bal onderkant lat het veld weer in kwam. Doellijntechnologie was gelukkig niet voorhanden.

Spannend tot het slot

De tweede helft waren de meiden uit De Bilt sterker. Dit overwicht werd uiteindelijk beloond met een doelpunt. Het was Maud die voor de 0-1 zorgde. De resterende tweede helft kreeg De Bilt nog een aantal mogelijkheden om in rustiger vaarwater te komen. Omdat de 0-2 uitbleef, bleef het tot de slotseconden spannend. Maar de 0-1 bleek de eindstand. Daarmee plaatste de MO15-1 zich voor de finale van het bekertoernooi. Een unicum!

Hoogtepunt

Na het kampioenschap in de najaarcompetitie en een mooie tweede plaats in de Hoofdklasse, is de finale van het bekertoernooi een voorlopig nieuw hoogtepunt in dit seizoen.

De bekerfinale

Op zaterdag 2 juni nemen de meiden het op tegen JVC MO15. Voor belangstellenden; plaats van handeling is Legmeervogels in Uithoorn om 13.15 uur.

Meer berichten