Logo biltschecourant.nl


Heel bijzonder: in het kleine De Bilt zit een uitzonderlijke goede kookwinkel. En John en Kelly gaan naar Chicago!
Heel bijzonder: in het kleine De Bilt zit een uitzonderlijke goede kookwinkel. En John en Kelly gaan naar Chicago!

Biltse kookwinkel wint prijs en gaat naar Chicago

De Bilt - Aan Kooklust121 in De Bilt is de Global Innovation Award - Netherlands 2016-2017 toegekend, een Amerikaanse prijs voor 'excellent retailing'. Kelly de Jong en John van Leeuwen strijden in maart 2017 in Chicago met circa 30 andere 'national winners' om de extra kers op de taart: de 'Global Honoree Awards'.

De Global Innovation Award (GIA) is in 1999 in het leven geroepen door de Amerikaanse International Housewares Association en is een bekroning voor detailhandelsbedrijven die zich op een bijzondere wijze onderscheiden in de markt van huishoudelijke artikelen, kook- en keukengerei, tafelen en cadeaus.

Ook is de GIA bedoeld als een signaal aan andere detaillisten om zich op een unieke wijze in de markt te profileren. Aan de GIA doen circa 30 landen mee van over de hele wereld, die ieder één 'national winner' selecteren. Zij strijden in maart 2017 in Chicago, tijdens de International Home+Housewares Show, om vijf 'Global Honoree Awards'. Om voor deze 'best of the best'-awards in aanmerking te komen, maken alle 'national winners' een portfolio over hun bedrijf, die door een internationale vakjury wordt beoordeeld. Daarbij wordt vooral gelet op visual merchandising, service, innovatie en het concept.

Kelly en John startten tien jaar geleden met hun winkel en hebben zich in die tijd ontwikkeld tot dé kookspeciaalzaak waar iedereen uit De Bilt en omgeving met een voorliefde voor kwalitatief goed kook- en keukengerei alles vindt wat zijn hartje begeert: de beste pannen en messen, handige keukenhulpjes om elk karwei te klaren, bakvormen te kust en te keur, en nog veel meer.

Vorig jaar verhuisden zij met de winkel van de Hessenweg 121 naar nummer 155. Daardoor kon Kooklust121 de tegenwoordig zo broodnodige 'beleving' toevoegen, waardoor een bezoek aan de winkel nu als een feest wordt ervaren. De producten en merken worden op een sfeervolle wijze gepresenteerd.

Achter in de winkel staat een kookeiland waar regelmatig een demonstratie wordt gegeven door merken als Magimix, Demeyere of Bamix. Ook wordt hier geregeld een workshop gegeven. Elke zaterdag wordt er iets lekkers gemaakt, of is er een proeverij van producten.


Daarnaast onderscheidt het team van Kooklust121, dat helemaal uit familieleden bestaat, zich door hun productkennis, enthousiasme en service. Er wordt oprecht aandacht aan elke klant besteed, zodat die naar huis gaat met het juiste gereedschap. Een product vrijblijvend meegeven om thuis uit te proberen, wordt bijvoorbeeld erg gewaardeerd. Door alle activiteiten heeft Kooklust121 zich uitstekend weten te profileren ten opzichte van de concurrentie, en mag trots zijn op het predicaat Global Innovation Award Netherlands 2016-2017!  

Reageer op dit nieuws 2
Meer berichten