Lot op het veldje achter haar huis. Een perfecte yogaplek. FOTO: Julie Houben
Lot op het veldje achter haar huis. Een perfecte yogaplek. FOTO: Julie Houben

Van droom naar daad... Lot HR-adviseur wordt yogadocent

Door Julie Houben

Lot Hoevenaars (40) uit De Bilt is sinds begin dit jaar yogadocent. Ze waagde de stap om haar hart te volgen en haar vaste aanstelling als HR-adviseur op te zeggen en ze heeft er geen seconde spijt van. 'Alles gaat stromen als je werk doet dat je leuk vindt.' Mijn baan als HR-adviseur paste in zoverre goed bij mij dat ik graag mensen in hun kracht zet. In mijn visie zijn je werknemers je kapitaal. Dus zorg je als werkgever –met de hulp van een HR-adviseur- dat je mensen inzet op waar ze goed in zijn. Maar in de praktijk werd ik bijna altijd pas ingeschakeld als er problemen waren. Te laat dus. Zo zonde!

Verdieping

Dit inzicht knaagde aan me, maar ik deed er niets mee. Ik had toch een mooie baan? Tot mijn vader plotseling overleed. Dit hakte er enorm in. Toen ik weer langzaam aan de slag ging, merkte ik dat de energie weg was voor mijn werk. Maar ik probeerde door te gaan. Luisterde naar mijn hoofd. Ondertussen was ik begonnen met een opleiding tot docent poweryoga. Niet met het idee om docent te worden, maar uit een behoefte aan verdieping voor mezelf. Ik deed altijd al yoga, gewoon thuis op mijn matje. Ik wilde weten: Waarom werkt yoga eigenlijk zo goed voor mij, welke principes zitten erachter? Toen kwam alles in beweging. Ik had een enorme klik met wat ik leerde én met het lesgeven. Want dat moest ik oefenen voor de opleiding. Ook kwam ik door het intensief met yoga bezig zijn bij mijn gevoel en besloot ik mijn baan op te zeggen.

Gelukkig had ik een kleine financiële buffer, dat hielp. Na die stap ging het stromen en viel alles op zijn plek. Yoga was mijn ding, daar wilde ik mee verder. Voor ik het wist, gaf ik op meerdere plekken yogalessen.

Zo ook op een prachtig veldje achter mijn huis. En wat zo fijn is: als 'yogajuf' doe ik wat ik als HR-adviseur graag had willen doen: mensen in hun kracht zetten. Van hun hoofd naar hun hart. Ik ben elke dag blij met mijn besluit.

Meer berichten