Lokaal gemaakte schoolbanken met de initialen van Stichting Ghana Schoolsupport. KG staat voor Kindergarten, alle meubels zijn genummerd.
Lokaal gemaakte schoolbanken met de initialen van Stichting Ghana Schoolsupport. KG staat voor Kindergarten, alle meubels zijn genummerd.

Schoolmeubilair voor kinderen in Ghana

Toen John en Indra van Deemter, de initiatiefnemers van de stichting Ghana Schoolsupport, vorig jaar op eigen kosten dertien geselecteerde arme 'public schools' in Ghana bezochten, schrokken ze van de slechte voorzieningen: kinderen lagen op de grond sommen te maken en als ze zitten is het vaak opgepropt op een schoolbank.
In overleg met de schoolhoofden is er een inventarisatie gedaan naar de behoefte aan meubilair. Wekenlang hebben lokale timmerlieden en kleine bedrijfjes de in totaal tweehonderd stuks meubilair vervaardigd. Het merendeel bestaat uit grote en kleine schoolbanken, maar er zijn ook tafels en stoelen gemaakt.

Dankzij de opbrengst van de kerstmarkt vorig jaar bij Kindergemeenschap de Werkplaats, is een deel van het project tot stand gekomen. Het tweede deel van de financiering komt uit de giften van de afscheidsreceptie van de oud-directeur van het voortgezet onderwijs van De Werkplaats Jos Heuer. In totaal kon er 4500 euro worden geïnvesteerd in meubilair voor ongeveer vijfhonderd schoolkinderen.

Dit jaar werden John en Indra verrast door de mededeling dat de werkers (leerlingen) uit team vier van teamleider Ria Friezen ook een geweldige prestatie hebben geleverd. De sponsorrun georganiseerd voor het afscheid van Jos Heuer heeft 3182 euro opgeleverd. Ook dit bedrag mag worden besteed aan een project van Stichting Ghanaschoolsupport!
Langs deze weg wil de Stichting Ghana Schoolsupport De werkplaatskindergemeenschap, Jos Heuer en alle werkers van het basis- en voortgezet onderwijs geweldig bedanken!

De ambitie van Stichting Ghana Schoolsupport is om alle dertien scholen vooruit te helpen. Met de donaties hopen John en Indra twee scholen per jaar te kunnen ondersteunen en in overleg met de schoolhoofden.Afgelopen maand hebben John en Idra opdracht gegeven om bij de Akaasu school in Ghana een kleuterschool te laten bouwen. In dit gebouw kunnen circa tachtig kleine kinderen opgevangen worden. De bouw is gestart en de verwachting is dat eind van het jaar de kleuterschool in gebruik genomen kan worden. Dit betekent dat kinderen eerder gebruik zullen maken van onderwijs, wat hun leerprestatie uiteindelijk ten goede komt. Wilt u ook een bijdrage leveren om het onderwijsklimaat in Ghana te verbeteren? Schoolkinderen, ouders en docenten zullen u dankbaar zijn! Bekijk de site voor meer informatie.


www.ghanaschoolsupport.nl

Meer berichten