Kindertherapeute Nienke Smit-Zuidweg met haar man Huub Smit. FOTO: Astrid van Walsem
Kindertherapeute Nienke Smit-Zuidweg met haar man Huub Smit. FOTO: Astrid van Walsem

Omgaan met emoties van kinderen

Kindertherapeute Nienke Smit-Zuidweg heeft een praktijk voor integratieve kindertherapie aan de Planetenbaan in Bilthoven. Anderhalf jaar geleden begon zij met het geven van lezingen aan ouders, opvoeders, leerkrachten en andere geïnteresseerden.

Nienke: 'De lezingen over hoe om te gaan met emoties zaten steeds bomvol. Met vooral moeders en een enkele juf. Vele deelneemsters vertelden mij na afloop van de lezing dat het ook zo ontzettend interessant voor hun man zou zijn en dat zette mij aan het denken.' Vervolgens ging Nienke op onderzoek uit in haar eigen netwerk en er bleek animo onder mannen te zijn om meer te weten te komen over emoties van kinderen en hoe je daar dan handig mee om kunt gaan. Op maandag 18 juni van 20:00 tot 22:00 uur in De Woudkapel in Bilthoven organiseert Nienke een speciale 'vadereditie' lezing 'Omgang met emoties van kinderen'. Nienke: 'Ik geef de lezing maar bij deze editie is er een speciale bijdrage van mijn man Huub Smit. Hij is acteur, trainer en docent en wij kennen elkaar van de toneelschool. Wij hebben ook samen al vaker voor groepen gestaan. De lezing is trouwen niet alleen gericht op vaders maar ook op verzorgers, meesters, (sport)begeleiders en andere mannelijke belangstellenden.'

Tijdens de lezing wordt op een praktische manier besproken wat emoties zijn en wat hun functie is. Ook krijgen deelnemers concrete handreikingen voor het omgaan met (heftige) emoties van (je) kinderen. De inhoud van de lezing is gericht op kinderen van 4-12 jaar. Voor meer info zie www.hethuisvanzuid.nl/lezingen.

Meer berichten