Met schepnet door de slootjes in het Noorderpark

Op zondag 10 juni organiseert IVN De Bilt in het kader van de landelijke IVN slootjesdagen een slootjes-schep ochtend. Kinderen kunnen met hun (groot)ouders op ontdekking en onderzoeken wat er allemaal leeft in een doodgewone sloot aan de rand van de stad Utrecht.

Vanaf 11.00 uur kun je onder begeleiding van de natuurgidsen van het IVN en met hulp van schepnetjes en zoekkaarten op zoek naar schaatsenrijders, bloedzuigers, waterjuffers en andere waterbewoners.

Zin om mee op ontdekking te gaan en slootjes expert te worden? Er kunnen maximaal 50 ouders en kinderen deelnemen. Je kunt je aanmelden via de website:
www.ivndebilt.nl.

We verzamelen op de parkeerplaats aan de St. Anthoniedijk (zijstraat van de Gageldijk), te Utrecht. Gidsen: Christ-Jan Nederlof (06-55743770), Roel Maas-Bakker (030-2721611), Rob Timmer (06-10896796) en Enrico van Barneveld.
Met de IVN Slootjesdagen beleef je met het gezin het avontuurlijkste gratis uitje aan de waterkant. Tijdens deze vijfde editie gaat IVN voor het eerst waterbeestjes tellen en waterproefjes doen. Na afloop vul je je resultaten in op de website. Je ziet dan gelijk wat de kwaliteit van jouw slootje is.

Meer berichten