Luna is blij met de Koninklijk Concertgebouw Concours Trofee.  FOTO: Julie Houben
Luna is blij met de Koninklijk Concertgebouw Concours Trofee. FOTO: Julie Houben (Foto: Julie Houben)

Bilthovense Luna wint concours

De 14-jarige Luna van Leeuwen uit Bilthoven is zondag in Amsterdam de winnares geworden van het Koninklijk Concertgebouw Concours 2018 voor solisten van 9 tot 14 jaar. De violiste won niet alleen een trofee, een geldbedrag, maar ook meer prestigieuze optredens.

door Yelle Tieleman

Bilthoven - In de finale van de tiende editie van het concours versloeg Van Leeuwen vier andere muziakten. De jury roemde haar optreden. ,,Met haar poëtische spel en zeer evenwichtige presentatie wist Luna de jury te overtuigen," zo stond er in het juryrapport. Ze ontving uit handen van Jan Willem de Vriend een trofee en een geldbedrag van 1000 euro. Bovendien mag ze als winnares van het concours optreden tijdens het Jong Talent Gala in de Grote Zaal op zondag 24 juni, bij Klassiek op 't Amstelveld op 16 september en bij het Prijswinnaars Lunchconcert op 24 oktober in Het Concertgebouw.

Het is niet de eerste keer dat het jonge muzikale talent uit Bilthoven dat op Het Nieuwe Lyceum naar school gaat in de prijzen valt. Eerder won ze de eerste prijs van het Nederlands Vioolconcours in 2016 (categorie Iordens) en de tweede prijs en de publieksprijs tijdens de nationale finale van het Prinses Christina Concours (2017).

Meer berichten