Utrechts Landschap: Geef de natuur door. FOTO: Renk Ruiter
Utrechts Landschap: Geef de natuur door. FOTO: Renk Ruiter (Foto: Henk Ruiter)

De natuur te beschermen voor toekomstige generaties

Utrechts Landschap beschermt natuur en erfgoed in de provincie zodat ook toekomstige generaties ervan kunnen blijven genieten. Om kinderen te betrekken bij het belang van natuurbescherming en het behoud van erfgoed, biedt het een speciaal Junior Beschermerschap aan.

Regio - Junior Beschermers dragen bij aan het beschermen van natuur en erfgoed. Bovendien krijgen ze korting op educatieve kinderactiviteiten in de natuur en jaarlijks een nieuwe speurderskaart. Na aanmelding ontvangt de Junior Beschermer een welkomstcadeau en een boekje met de leukste en spannendste kinderroutes door het Utrechtse landschap. Het Junior Beschermerschap is bedoeld voor kinderen van 4 tot 12 jaar en kost 7,50 euro per jaar. (Groot)ouders kunnen kinderen aanmelden als Junior Beschermer op www.utrechtslandschap.nl.

In vijf informatiecentra in de provincie kunnen Junior Beschermers een gratis kinderroute afhalen. Zo komen ze alles te weten over de natuur in het Amerongse Bos of ontdekken ze het geheim van de Heks van Oostbroek. In totaal zijn er 11 leuke en spannende kinderroutes waarmee u deze zomer samen op ontdekkingstocht kunt. Vrijdagmiddag 29 juni is er een speciale excursie voor kinderen op Park Vliegbasis Soesterberg. Junior Beschermers krijgen korting op de deelname. Ze worden uitgedaagd om hun mooiste dier te stoepkrijten en gaan op zoek naar camouflagedieren. Een speciale gids neemt de kinderen mee op verkenning naar ondergrondse sporen van het militaire verleden. Spannend! Meer informatie over deze activiteit is te vinden op www.utrechtslandschap.nl/activiteiten.

Utrechts Landschap is dé beschermer van natuur en monumentaal erfgoed. "We zijn in 1927 opgericht. Utrechts Landschap heeft momenteel 600 vrijwilligers, 25.000 Beschermers en 63 Bedrijfsvrienden. " We kopen natuurgebieden aan, ontwikkelen ze als het nodig is, maar vooral: we beheren natuur voor de eeuwigheid. Die prachtige natuurgebieden zijn bijna allemaal toegankelijk voor de inwoners van onze provincie en voor hen die buiten de provincie wonen. Daarnaast hebben we belangrijk monumentaal erfgoed onder onze hoede: meerdere landgoederen met opstallen, 23 werkende molens en Kasteel Loenersloot.

Meer berichten