Foto: Marie-Louise Geurtsen

Vierstee sociaal restaurant

Aan de Keukentafel in ontwikkeling
 

Column door Edwin Plug

Ik sloot mijn vorige column af met een oproep voor nog een act voor de "Maartensdijkse Musical Sing a Long" van 13 oktober as. Ondertussen heeft het IJsselsteinse vrouwenpopkoor Sing4fun aangegeven graag mee te willen doen. Het gaat een mooie avond worden, zet hem alvast maar in de agenda. Kaarten zullen vanaf eind augustus te koop zijn.

Dat dit soort evenementen en vele andere door zoveel vrijwilligers in de Vierstee georganiseerd worden, bewijst maar weer eens hoe belangrijk de accommodatie voor Maartensdijk is. Laten we daar vooral erg zuinig op zijn! Een nieuwe functie welke Stichting Vierstee 2.0 aan het ontwikkelen is, is de komst van een sociaal restaurant. Tot enkele jaren geleden was er zo'n restaurant in Dijkstate, maar helaas is dat initiatief gestopt. Een naam hebben we al: "Aan de Keukentafel".

"Aan de Keukentafel" zal wekelijks een gezellig sociaal restaurant zonder winstoogmerk worden. Voor- of achteraf kan er een spelletje gedaan worden of kan er onder het genot van een drankje bijgepraat worden. Daarnaast willen we ook af en toe gasten uitnodigen om mee te eten en met de bezoekers in gesprek te gaan. Dit kan bijvoorbeeld de burgermeester zijn, maar dat kan ook een schrijver, muzikant, de wijkagent of iemand zijn, die vanuit de bezoekers wordt gevraagd.

De Vierstee lijkt een ideale plek voor de herintroductie van het Maartensdijks sociaal restaurant. Het is nu al een locatie waar iedereen erbij hoort en waar mensen met elkaar verbonden worden. Als daar dan ook nog eens heel laagdrempelig gekookt en gegeten kan worden… Hoe mooi zou dat zijn? Wij denken dat er veel belangstelling voor is. Wat denkt u? De Vierstee 2.0 Facebook pagina staat open voor uw reacties en gedachten hierover! We zijn benieuwd.

Voordat de deuren geopend kunnen worden moet er nog wel het een en ander gebeuren. Dit gaat van een renovatie en herinrichten van de keuken, het werven en opleiden van vrijwillige koks en gastheren/vrouwen tot het opzetten van een "Aan de Keukentafel" werkgroep. Deze werkgroep zal samen met ons als stichtingsbestuur het initiatief verder uitwerken, vormgeven en begeleiden.

Zeker voor deze werkgroep, maar ook voor de andere "functies" zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Lijkt het u leuk om het motto "De Vierstee: voor ons allemaal, van ons allemaal!" verder handen en voeten te geven via het sociale restaurant "Aan de Keukentafel"? Reageer dan snel via een e-mail aan bestuur@vierstee.nl ! Samen gaan we voor een nog beter Vierstee en een nog mooier Maartensdijk!

Meer berichten