Binnenkort start het toezicht en handhaving op het naleven van de blauwe zone voor parkeren in Bilthoven.
Binnenkort start het toezicht en handhaving op het naleven van de blauwe zone voor parkeren in Bilthoven.

Parkeren blauwe zone Bilthoven Centrum

In het centrum van Bilthoven start binnenkort toezicht en handhaving op het naleven van de blauwe zone voor parkeren.

In deze blauwe zone mag u gratis kort parkeren met een parkeerschijf. De maximale parkeerduur is hier 1,5 uur. Met de parkeerschijf geeft u de tijd van aankomst aan. Die mag u naar boven afronden op het eerstvolgende hele of halve uur. U mag de maximale parkeertijd niet overschrijden.

Locaties blauwe zone

Het gaat om de volgende locaties in het centrum van Bilthoven:Driehoek en Emmaplein (Centrum parkeren)Vinkenplein VinkenlaanNachtegaallaanJulianalaan. Voor lang parkeren kunt u terecht op de P+R Rembrandtlaan, in de parkeergarage van de Kwinkelier en op het parkeerterrein aan de Sperwerlaan.

Gebruik van parkeerschijf

Plaats de pijl van de parkeerschijf op het eerstvolgende streepje dat volgt op het tijdstip van aankomst. Plaats uw parkeerschijf achter uw vooruit in uw voertuig.Kijk op het bord voor de maximale parkeerduur in de desbetreffende zone. In het centrum van Bilthoven is dat 1,5 uur. Reken uw terugkomtijd uit en zet eventueel uw telefoonwekker.

Voorbeeld
Komt u om 14.20 uur aan, dan schuift u de pijl op 14.30 uur en kunt u, zonder andere aanduiding op het bord, maximaal 1,5 uur blijven staan tot 16:00 uur.

Tijd wijzigen/verlengen
U mag de aanduiding niet wijzigen zonder uw voertuig te verplaatsen. Het verlengen van de parkeertijd is dus niet toegestaan.

Meer berichten