De heer Bos van de vrijwillige brandweer kreeg op 30 juni de versierselen uitgereikt door burgemeester Potters.  FOTO: Julie Houben
De heer Bos van de vrijwillige brandweer kreeg op 30 juni de versierselen uitgereikt door burgemeester Potters. FOTO: Julie Houben (Foto: Julie Houben)

Koninklijke Onderscheidingen en Chapeaupenningen

Groenekan - De heer P.M. Bos is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De bij de Koninklijke onderscheiding behorende versierselen, werden op 30 juni door burgemeester Potters, uitgereikt. Dit vond plaats op zijn eigen boerderij, tijdens de jaarlijkse familiefietsmiddag van de brandweer. De heer Bos is op 1 oktober 1977 bij de vrijwillige brandweer Groenekan gekomen. De heer Bos heeft, na 40 jaar vrijwillige brandweer, afscheid genomen van de post Groenekan. In die 40 jaar heeft hij ongeveer 1900 oefenavonden bijgewoond en is tussen de 700 en 800 incidenten aanwezig geweest.

Bilthoven - De heer Em. prof. dr. A.N. van der Zande is benoemd tot Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn inzet voor onderzoek en advisering inzake groene ruimte. Als directeur-generaal was hij verantwoordelijk voor de nieuwe natuurwetgeving, de nieuwe Wet Inrichting Landelijk Gebied en Investeringsbudget Landelijk Gebied en de bijbehorende decentralisatie naar de 12 provincies. Als secretaris-generaal was hij verantwoordelijk voor het project Ambtenaar van de Toekomst. Per 1 juli 2018 zal de heer Van der Zande afscheid nemen als directeur-generaal van het RIVM. De bij de Koninklijke onderscheiding behorende versierselen, werden op 28 juni door de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, de heer De Jonge, uitgereikt.

Maartensdijk - Burgemeester Potters heeft op 29 juni een chapeaupenning uit aan de heer J.G.M. Rozier. De heer Rozier heeft 29 jaar lang, 24 per dag, met een grote mate van verantwoordelijkheid en vakbekwaamheid klaar gestaan voor het welzijn van de dieren in de Dierenweide in Maartensdijk.

Bilthoven - Op 30 juni 2018 reikte burgemeester Potters een chapeaupenning uit aan de heer H. Hillen. Henk Hillen is de eigenaar van de gemakshop op de Planetenbaan. In dit kleine winkelcentrum vervullen zij een belangrijke functie. Hij heeft altijd belangstelling voor het welzijn van zijn klanten. Door hem voel je je niet alleen een gewaardeerde klant, maar tel je ook weer mee als mens. Zijn winkel is een echte ontmoetingsplaats geworden en veel ouderen zijn er verdrietig over dat zijn winkel na al die jaren gaat sluiten. De heer Hillen is een echte verbinder en wordt door zijn klanten op handen gedragen.

Meer berichten