Foto:

Zilver voor beiden

Locoburgemeester Landwehr heeft op 5 juli in Utrecht de Medaille van Verdienste in Zilver uitgereikt aan zowel de heer Verholt als aan mevrouw Verholt.
 

Groenekan - Zo'n 50 jaar geleden is het echtpaar Verholt verhuisd naar Groenekan, waarvan de laatste 25 jaar aan de Groenekanseweg in een grote gerenoveerde woonboerderij. Vanaf hun komst in Groenekan heeft het echtpaar Verholf aan het culturele leven bijgedragen.

Het begon begin 80er jaren met actief bijdragen aan tentoonstellingen van de Historische Kring Groenekan. De tentoonstelling in 1987 in het gemeentehuis van Maartensdijk leidde tot oprichting van de Historische Vereniging Maartensdijk. Vanaf begin jaren '90 nam het echtpaar privé initiatieven voor tentoonstellingen, zoals 'kunst uit het dorp en schilderijen van Adri Pieck. In 1993 namen zij samen met enkele anderen het initiatief tot de oprichting 'Muze in 't Groen', die in 1995 in een stichtingsvorm werd gegoten. Ook werd door het echtpaar Verholt met vele andere verenigingen en stichtingen meegedacht en werden vele hand- en spandiensten geleverd. Zoals de bijdragen aan de Oranjefeesten, bijdragen aan de Historische Vereniging Maartensdijk, ondersteuning van het Groenekans Landschap en gastvrijheid bieden aan de jaarlijkse benefietconcerten te behoeve van de restauratie en onderhoud van de molen Geesina. De heer Verholt is ook een verdienstelijk beeldhouwer, zo heeft hij o.a. aan beeld gemaakt en aangeboden aan de stichting Academisch Hospice Demeter in De Bilt, het Wilhelmina Kinderziekenhuis en het Antonius Ziekenhuis Leidsche Rijn.

Meer berichten