Dierenoppas Samantha met haar eigen hond Wendy: 'bij oppas aan huis blijft een dier lekker thuis' FOTO: Julie Houben
Dierenoppas Samantha met haar eigen hond Wendy: 'bij oppas aan huis blijft een dier lekker thuis' FOTO: Julie Houben (Foto: )

Wie verzorgt onze trouwe viervoeter?

Julie Houben

Oppas aan huis is ook een optie

Wat een pech: uw buren gaan tegelijk met u op vakantie. Wie zorgt er nu voor uw huisdier? Het is een probleem dat voor veel mensen een domper zet op het vakantiegevoel. Dan maar naar een dierenpension? Of misschien eens oppas aan huis regelen. Het scheelt een hoop stress voor dier en baasje.

DE BILT - Samantha van Leur (30) uit Groenekan is gediplomeerd dierenartsassistente en heeft sinds een paar jaar haar eigen hondenschool, hondenuitlaatservice en konijnenpension. Daarnaast werkt ze in omgeving De Bilt en Utrecht als 'kattenoppas aan huis'.

Aandacht

Als de baasjes weg zijn komt ze één per keer dag langs om hun kat of ander huisdier te verzorgen en het even de nodige aandacht te geven. 'Als het dier daar van gediend is', zegt Samantha er bij, want sommige dieren blieven geen knuffel van een vreemde.

Geen stress

Haar tarief is relatief laag, nog geen tientje per dag, omdat ze het combineert met de hondenuitlaatservice. De een laat de honden uit, de ander bezoekt de huisdieren. 'Veel mensen weten niet dat dit bestaat', merkt Samantha, 'terwijl het voor dieren een hoop stress kan schelen. Ze blijven gewoon lekker thuis.' Ze past overigens niet op alle dieren op: 'alleen dieren die alleen thuis kunnen zijn. Maar het mogen er best meer zijn.'

Buitenkat

Wat te doen met een kat die een kattenluikje heeft en die steeds net op stap is als Samantha komt? 'Mijn ervaring is dat de meeste katten meteen komen als ik met de brokjes rammel. Ik heb ook liever dat katten binnen blijven tijdens mijn oppas-periode. Het is niet fijn als je een kat niet ziet en geen idee hebt of alles nog goed met hem gaat.' Maar, als baasjes hun buitenkat liever de ruimte geven kan dat ook, alles in goed overleg.


Telefoontje
Naast de huisdieren 'doet' Samantha ook de planten en de post. En mocht er iets met uw dier zijn of merkte ze iets raars in huis: ze belt meteen. Ook een beetje huisoppas dus.

Meer berichten