Foto: Jan Ruijne

Maak tijd, pak rust

Martin van Veelen - Twee jaar geleden vroeg de toenmalige hoofdredacteur van de Biltsche Courant mij om zo af en toe een column te schrijven. Mijn primaire reactie was toen: Nee, daar heb ik geen tijd voor.

Hij hield vol en had gehoord dat ik niet meer dan een half uur besteedde aan de wedstrijdverslagen van FC De Bilt, dus zo'n column(pje) kon toch ook wel in een uurtje. Het hoefde alleen maar over sport en onderwijs te gaan en als ik iets anders boeiend vond, dan mocht dat ook. Hij zag mijn twijfel en wist mij over de streep te halen door te zeggen, dat het heel verfrissend kan werken door een uurtje de rust te nemen voor een min of meer willekeurig onderwerp.

Nu, 23 columns verder, moet ik hem gelijk geven. Voor mij is het echt veel leuker dan ik had gedacht. Het komt qua tijd natuurlijk nooit goed uit en als ik er voor ga zitten weet ik eerst niet waar ik over zal schrijven, maar als ik even mijn gedachten laat gaan dan wordt het zelfs moeilijk om te kiezen; zo ook deze week.

Wat een schitterende sportevenementen in de laatste schoolweken. Een voetbalcoach gaat na een oefenwedstrijdje nog even wat leuks doen. Al die leerkrachten die tot de laatste schooldag veel voor hun leerlingen willen bereiken. Mantelzorg komt in de beste families voor. O, ja de kunstgrasvelden van FC De Bilt en SVM worden vernieuwd zonder die zwarte korreltjes. Ik zou tijd moeten maken om over een van deze onderwerpen te schrijven, maar eigenlijk lukt het me deze week niet om de rust te vinden...

Onlangs zag ik een boekje met de titel: Een tekening per dag. Blijkbaar is tekenen of schilderen ook verfrissend en rustgevend. Niet alleen maar die gejaagde foto's met een mobieltje, maar ook eens echt de rust nemen voor iets wat je wilt onthouden.

Als ik straks een paar weken op vakantie ben, dan ga ik zeker foto's maken, maar ik maak ook iedere dag tijd voor een tekening: gewoon een schetsje van een kasteel of een spelende hond.

Meer berichten