Van 17 juli t/m 20 juli vond de 102e editie van de Nijmeegse Vierdaagse plaats.
Van 17 juli t/m 20 juli vond de 102e editie van de Nijmeegse Vierdaagse plaats. (Foto: )

Vierdaagselopers met een missie

Van 17 juli t/m 20 juli vond de 102e editie van de Nijmeegse Vierdaagse plaats. Ruim 40.000 wandelaars deden mee aan het grootste meerdaagse wandelevenement ter wereld. Onder hen waren vijf wandelaars die meededen met een missie: het Helen Dowling Instituut (HDI) financieel ondersteunen. Het HDI biedt psychologische zorg aan kankerpatiënten en hun dierbaren in de regio's Utrecht en Arnhem.

Regio - De wandelaars hadden allen een persoonlijke motivatie om aan de Nijmeegse Vierdaagse mee te doen voor het HDI. Deelnemer Piet is getroffen door blaaskanker en nog midden in de behandelingen, maar toch liep hij vele kilometers om het HDI te steunen. Ook Patricia en Henny, psychologen bij het HDI, liepen mee. Henny: "Vorig jaar liep een cliënt van mij de Vierdaagse voor het HDI, ondanks zware omstandigheden. Dat ontroerde me zó, dat ik besloot zelf te gaan lopen in 2018." De diagnose kanker zet je wereld op zijn kop. Het komt vaak voor dat kankerpatiënten en hun dierbaren angstig, somber of vermoeid raken.

Soms zijn de klachten zo heftig dat professionele hulp nodig is. In dat geval kunnen mensen terecht bij het HDI voor individuele, relatie-, gezins- of groepstherapie. Daarnaast biedt het HDI online therapieën gericht op het verminderen van vermoeidheid en angst voor terugkeer van kanker.

Meer berichten