Volgend jaar komen de kunstenaars uit Coesfeld naar De Bilt.
Volgend jaar komen de kunstenaars uit Coesfeld naar De Bilt. (Foto: )

Kunstenaars ontmoeten kunstenaars

Dezelfde interesses en hetzelfde enthousiasme om beeldend bezig zijn, dit moest wel tot een inspirerende ontmoeting leiden. Zaterdag 14 juli reisden vijf kunstenaars (de zesde was helaas ziek) uit De Bilt en twee leden van het jumelage bestuur af naar Coesfeld.

De Bilt/Coesfeld - Ze werden ontvangen door Brigitte Exner, voorzitter van de Partnerschaft Coesfeld, met broodjes en koffie. De fietsen stonden al klaar en via een mooie route langs de Berkel en de buitenwijken van Coesfeld kwam de groep aan bij de eerste kunstenaars, Thomas Wüllner en Monika Strauß. Zij toonden hun atelier, hun werk en vertelden hoe hun schilderijen tot stand komen. Ook werd de expositieruimte onder het huis bezocht.

Daarna, weer via een mooie route, fietste de groep naar de volgende kunstenares, Renate Lobbe. Zij had voorbeelden van haar werk en materialen in de tuin opgesteld en ze stelde haar hele huis open voor het bezoek. Overal hingen en stonden kunstwerken. Zij en de kunstenaars uit De Bilt hadden gespreksstof genoeg: allemaal zijn ze bezig met speksteen. Vervolgens iets anders: de Familienbildungsstätte. Hier stonden tafels gedekt en werd koffie met gebak geserveerd.

Directrice mevrouw Ulrike Wißmann legde op bevlogen manier uit wat het familiehuis betekent voor de bevolking van Coesfeld. Het gaat van zwangerschapscursussen, hulp aan moeder en kind, lezingen, voorlichting op allerlei gebied, kookcursussen tot sportactiviteiten.

Na de bezichtiging van het huis, stapte de groep weer op de fiets om naar de laatste kunstenares te gaan, Ursula Borchard. Deze veelzijdige kunstenares stelde ook weer haar huis open en gaf zelfs een kleine demonstratie over het maken van pasteltekeningen.

Tenslotte stond bij de familie Exner de barbecue klaar en kon heerlijk gegeten, gedronken en nagepraat worden.

Dit bezoek was een groot succes. Volgend jaar komen kunstenaars naar De Bilt en hopen we net zo'n boeiend programma te bieden als in Coesfeld.

Meer berichten