De dag, onderdeel van de kindervakantieweek, stond in het teken van de honk- en softbalsport. Mede door het mooie weer een groot succes.
De dag, onderdeel van de kindervakantieweek, stond in het teken van de honk- en softbalsport. Mede door het mooie weer een groot succes. (Foto: )

WVT kindervakantieweek en de Centrals in Groenekan

Op dinsdag 17 juli jl. hadden de kinderen in de leeftijd van 11-13 jaar (basisschool groep 8), die deel uitmaakten van de kindervakantieweek van de Vereniging voor Samenlevingsopbouw (V.V.S.O.) WVT een dag die in het teken stond van de honk- en softbalsport.

Groenekan - De kinderen werden om 10.00 uur ontvangen op de honk- en softbalvelden van de Centrals aan de Voordorpsedijk in Groenekan. Onder professionele leiding van Lies Janszen (coach Centrals) werden de kinderen de spelregels uitgelegd om vervolgens zo snel mogelijk met het echte softbalwerk van start te gaan. Alle basisvaardigheden werden doorgenomen en de aanwezigen toonden aan, dit bijzonder snel onder de knie te hebben. Het slaan, vangen (uiteraard met echte softbalhandschoenen) en rennen, ging de kinderen goed af. De kinderen waren erg enthousiast en genoten zichtbaar van het sportief bezig zijn met elkaar.  Het fantastische weer droeg bij aan de sportvreugde. Als afsluiting werd het sliden geoefend op een groot nat zeil. Er wordt teruggekeken op een zeer geslaagde dag!

Meer berichten