Robert Wagner pakt met zijn honden een welverdiend terrasje in De Bilt. 'Leuk plekje dit'. FOTO: Julie Houben
Robert Wagner pakt met zijn honden een welverdiend terrasje in De Bilt. 'Leuk plekje dit'. FOTO: Julie Houben (Foto: )

'Ik zat hier liever met mijn vrouw'

Terrasgesprek aflevering één
door Julie Houben

Een warme zomer, veel mensen zijn op vakantie. Maar niet iedereen: de terrassen in gemeente De Bilt zitten gezellig vol met thuisblijvers. Of zijn het vakantiegangers? De Biltsche Courant stapt deze zomer af en toe gewoon op mensen af voor een terrasgesprek. Wat brengt hen hier? Vandaag: Robert Wagner op het terras van Amis in De Bilt.

De Bilt - Een gebruinde sportief ogende man zit alleen aan een tafeltje. Biertje en schaaltje bitterballen op tafel, twee slanke windhonden naast hem, die zich enthousiast op de bak water storten waarmee de ober net aankomt. Mogen we hem storen en uithoren? Ja hoor, dat mag. 'Anders had ik er toch even een krantje bij gepakt'.

'Leuk plekje dit, ik kende het niet. Ik heb met de honden bij Houdringe gelopen en tikte 'terras' in op mijn mobiel. Toen kwam dit eruit', vertelt Robert (62) terwijl hij geniet van zijn biertje op deze hete dag.

Aan de bak
Hij is pas sinds oktober vorig jaar een Bilthovenaar en wilde wel eens een ander stuk bos verkennen met Duca en Enzo, zijn twee whippets. 'Windhonden zijn echte lopers, dus ik moet flink aan de bak'.
Pijnlijk
Hoewel hij goed kan genieten van zo'n terrasje in zijn eentje, had hij hier liever met zijn vrouw gezeten. 'Zij wilde heel graag honden. Het zijn toch een soort kinderen als je eigen kinderen het huis uit zijn. Maar ze heeft problemen met haar heup. We wachten op een revisie van haar kunstheup. Bewegen is op dit moment pijnlijk voor haar waardoor ik er voorlopig alleen op uit moet met de honden.

Dit is Roberts eerste vakantiedag. 'Heerlijk, ik was er wel aan toe. Hoewel ik met plezier naar mijn werk ga hoor. Ik werk al 40 jaar bij Ford auto's. Inmiddels als 'fleet operations manager': ik maak afspraken met grote bedrijven om al hun werknemers in een Ford bedrijfsauto te laten rijden'.

Even wennen
Bilthoven is wel even wennen voor hem. Mensen lijken meer op zichzelf dan wat hij gewend was van zijn vorige woonplaats Soest. Maar misschien heeft het wat tijd nodig. Zijn favoriete plekje heeft hij daar al wel gevonden: Bubbles & Blessings. Het is een beetje een roze bedoening, maar het eten is er heerlijk aldus Robert. En zijn vrouw had meteen een klik met de eigenaressen, dus dat maakt het extra leuk.
Wat de rest van de vakantie gaat brengen? Dat ligt nog open. 'Probeer maar eens een vakantie te bedenken die leuk is maar waarbij je nauwelijks hoeft te lopen'.

Losmaken
Vanavond komen zijn zoons eten. Die wonen nog in Soest. 'Onze jongste heeft begeleiding nodig en dat doet onze oudste nu als full time mantelzorger, die woont bij hem. Onze verhuizing naar Bilthoven was ook deels om ons wat los te maken als ouders. Wel leuk om ze vanavond te ontvangen. Onze zoons gaan lekker koken'.

Meer berichten