Foto:

Haleluja!

Column door Ike Bekking

Wat een geweldig nieuws las ik in één van onze lokale kranten. Albert Heyn vernieuwt en wordt de mooiste en beste AH van Nederland. Haleluja! Natuurlijk ben ik blij dat de slechtste AH van Nederland een facelift krijgt en natuurlijk gun ik de nieuwe bedrijfsleider het allerbeste. Maar ik vind dat AH zich kapot moet schamen, AH moet eens even in de hoek en met de handen op de rug! Jaren achtereen heeft AH deze vestiging verwaarloosd, zelfs zo erg dat de klantenstroom naar omliggende gemeenten trok met alle consequenties voor de andere ondernemers op de Kwinkelier en in het dorp. De projectontwikkelaar en de gemeente krijgen steeds 'de zwarte piet' toegespeeld maar AH heeft ons ook lelijk in de steek gelaten door de wensen en behoeften van de klanten in Bilthoven te negeren.

En nu de Lidl met flinke vaart aan de gang is om een prachtige grote supermarkt op de Kwinkelier neer te zetten, nu pas vindt AH het tijd om te investeren en de oude bende te vernieuwen. Dat doet AH niet voor Bilthoven, niet voor U en niet voor mij. Dat doet AH alleen maar omdat ze anders helemaal niet meer meespeelt in Bilthoven en de concurrentie glansrijk verliest van de nieuwe Lidl. Maargoed, ik moet een beetje 'dimmen' en het zuur nu wegslikken. Er komt een versplein in deze AH, zo las ik en dat is fijn want voor een fatsoenlijke groentewinkel mag je nu naar Maartensdijk. Dus laat AH maar flink 'uitpakken' en laten zien dat het ook anders kan in Bilthoven. Zodat de Kwinkelier weer de aantrekkingskracht uit het verleden terugkrijgt.

Een florerende Kwinkelier begint met twee goede supermarkten, pas dan zullen andere winkels zich daar ook weer vestigen en pas dan ontstaat er diversiteit en pas dan komt de koopstroom zoals dat heet op gang. En eerlijk gezegd, daar heb ik heel veel zin in! We kunnen niet wachten in Bilthoven dus zet 'm op AH en Lidl, maak er wat van!

Meer berichten