Pauline Wijnen met een kleine greep uit de te veilen artikelen tijdens de voorstelling op de Kunstmarkt De Bilt. FOTO: Els van Stratum
Pauline Wijnen met een kleine greep uit de te veilen artikelen tijdens de voorstelling op de Kunstmarkt De Bilt. FOTO: Els van Stratum (Foto: Els van Stratum)

Weeshuis v/d Kunst presenteert theatrale veiling

Op zaterdag 8 september vindt de jaarlijkse Kunstmarkt plaats in het V. Boetzelaerpark. Het thema dit jaar is 'duurzaamheid' waar het Weeshuis van de Kunst op in gaat spelen middels een theatrale kunstveiling.

door Els van Stratum

De Bilt - Pauline Wijnen, oprichtster van het Weeshuis v/d Kunst: "Een veiling is in principe al duurzaam. Je geeft spullen een tweede kans en een nieuw thuis. Het is geen echte veiling op de Kunstmarkt, maar een beleving, een interactief theaterstuk met live muziek waarin we het publiek een rol laten spelen". Tijdens de veiling zullen er een aantal excentrieke en aparte objecten voorbij komen. Pauline: "Het grappige is dat een artikel eruit kan zien als versleten en afgedankt en geen 'waarde' meer heeft, maar juist wel een enorme emotionele 'waarde' kan hebben voor iemand. Hoe zeer iemand eraan gehecht is bijvoorbeeld. En wie bepaalt dan deze waarde? Dit kan erg gevoelig liggen.

We leven in een consumptiemaatschappij met enorm veel overvloed. Er is eigenlijk genoeg van alles voor iedereen. De verdeling ervan klopt alleen niet helemaal. Maar wanneer hebben we genoeg aan materiële zaken? Als je weggeeft of ruilt waar je genoeg van hebt, dan mis je ook niks en doe je jezelf niets tekort en de ander juist een groot plezier. Zo zou het moeten zijn! Tijdens de voorstelling op de Kunstmarkt die we met z'n vijven en het publiek gaan spelen, gaat het om de emotionele waardebepaling van te veilen spullen en zal verdeeld over de zaterdagmiddag 4 keer te zien zijn." De Stichting Het Weeshuis v/d Kunst organiseert een podium waar buurtbewoners kunnen genieten van verrassende optredens. Muziek, theater en 'echt gebeurd verhalen'. In oktober starten er weer nieuwe voorstellingen. Meer informatie hierover kun je vinden op www.hetweeshuisvandekunst.nl.

Kunstmarkt De Bilt wordt geheel georganiseerd door vrijwilligers en is nog op zoek naar enthousiaste mensen die het leuk vinden om op het grootste culturele festival van De Bilt een handje te helpen. Voor informatie en hoe je je hiervoor kunt aanmelden ga je naar www.kunstmarktdebilt.nl.

Meer berichten