Leden Arie-Jan Ditewig en Joost Cohen van de Kiwanis Club Bilthoven zijn klaar voor de Gijs van Lennep Leggend. FOTO: Els van Stratum
Leden Arie-Jan Ditewig en Joost Cohen van de Kiwanis Club Bilthoven zijn klaar voor de Gijs van Lennep Leggend. FOTO: Els van Stratum (Foto: Els van Stratum)

'Gijs van Lennep Leggend' 2018 rally voor Cyberpoli project

Op zondag 26 augustus vindt voor de 8ste keer de Gijs van Lennep Legend Rally plaats. Kiwanis Club Bilthoven organiseert al sinds 2001 jaarlijks deze rally voor het goede doel. Tot 2011 heette het de Bilthoven Classic, sinds 2011 draagt de rally de naam van onze bekende Nederlandse autocoureur Gijs van Lennep.

door Els van Stratum

Bilthoven – Joost Cohen, Clublid: "Door Gijs van Lennep te betrekken bij onze rally hebben we van het 'rondje om de kerk' een gewaardeerde professionele eendaags classic-rally gemaakt op hoog niveau. We staan genoteerd in de lijst van 5 'leukste rally's en daar zijn wij als club trots op." Ieder jaar gaat de opbrengst van de Rally naar het goede doel dat medische en sociale hulp geeft aan kinderen. De afgelopen jaren heeft de club met de Gijs van Lennep Legend Rally flinke geldbedragen binnen gehaald voor verschillende projecten. Dit jaar gaat de opbrengst naar het project Cyberpoli, een online en interactieve ontmoetingsplaats voor kinderen en jongeren met een chronische ziekte of aandoening. Op deze plek kunnen de jongeren op een laagdrempelige manier praten over hun ziekte en bijkomende problemen. Aan dit platform zijn 133 artsen, specialisten en gelijkgestemden verbonden. De Cyberpoli zal met de opbrengst van de rally het platform gaan uitbreiden voor kinderen met autisme. Joost: "We willen een mooi evenement neerzetten, dat vergt flink wat voorbereidingen. Voor de Rally is een draaiboek in elkaar gezet. De taken zijn voor de dag zelf onderling goed verdeeld. Denk aan het regelen van de sponsoren, het ontvangen van de gasten, parkeerwacht en het inrichten van het terrein waar de finish zal plaatsvinden. Ook dit jaar mogen we weer gebruik maken van de prachtige lokatie van Sweco aan de Holle Bilt. Er doen 112 klassieke auto's mee in een sportklasse en een tourklasse. Jan Berkhof, oud Nederlands rallykampioen, heeft hiervoor de route uitgezet." Na de finish vindt een veiling plaats met daarna het overhandigen van de cheque met daarop de opbrengst aan Gijs van Lennep die ieder jaar aanwezig is op het evenement. Arie-Jan Ditewig, clublid van het eerste uur: "We zijn blij dat Bas van Werven ook dit jaar weer de taak van veilingmeester op zich neemt. We gaan er met z'n allen weer een mooie dag van maken. Nu alleen nog duimen dat de weergoden meespelen, dat maakt de borrel en de veiling na de finish vanaf het bordes compleet."

Meer berichten