Marije en Paul: 'Wel klein zo'n houten racket'. FOTO: Julie Houben
Marije en Paul: 'Wel klein zo'n houten racket'. FOTO: Julie Houben (Foto: )

Jaren-vijftig stijl bij jubileum Meijenhagen

Dit jaar bestaat tennisvereniging Meijenhagen 65 jaar. Komend weekeind viert de club dit jubileum met een tennistoernooi in jaren 50 stijl. 'We gaan even terug naar 1953'.

door Julie Houben

De Bilt - De Lustrumcommissie organiseert naast het toernooi ook oud-Hollandse kinderspelen op zaterdagochtend en 's avonds een jaren 50/60-feest. 'We gaan echt terug in de tijd, met houten rackets en iedereen in het wit', aldus Marije Overdijk (38), één van de commissieleden.

Meijenhagen is vooral een hele gezellige en actieve vereniging, vertelt Paul van Miltenburg (71), die al vele lustra gevierd heeft op de club. 'Als je hier met je racket komt kun je altijd aanschuiven op één van de zes banen en meespelen'. Marije komt helemaal uit Utrecht voor haar club. 'De sfeer is gemoedelijk, je voelt je snel thuis. We horen dat ook van spelers van andere clubs tijdens open toernooien: ze waarderen de tuin, de leuke bar en de mooie banen'.
Wat tegenwoordig vrij uniek is: bij Meijenhagen: wordt op gravel gespeeld. Paul: 'Steeds meer verenigingen kiezen voor SmashCourt, een kunststof die lijkt op gravel. Maar wij zweren bij echte gravel. Dat vergt wel het nodige onderhoud, maar we hebben een paar trouwe leden die elke ochtend de banen weer perfect bespeelbaar maken'.
Het toernooi op zaterdagmiddag is voor leden en oud-leden, het feest is voor iedereen toegankelijk. Meijenhagen, Groenekanseweg 161.
www.meijenhagen.nl

 

Meer berichten