Foto:

Hij geeft geen intimiteit

What Els

Inmiddels zijn mijn man en ik 19 jaar getrouwd en hebben samen een dochter van 18 die recentelijk het huis uit is. We leven als broer en zus naast elkaar. Ruzie hebben we nooit, ook nooit gehad. Tevredenheid is er absoluut. Waar ik mee zit is dat het stukje intimiteit er al heel wat jaren niet meer is. Ik wil wel heel graag, stuur er ook wel eens op aan, maar krijg van hem geen response. Ik heb het er moeilijk mee. Ik mis de intimiteit en wil op Tinder. Wat zou jij hiermee doen? Ella B.

Beste Ella, 19 jaar getrouwd, geen ruzie en absoluut tevreden... dat klinkt als muziek in mijn oren! Ik ga ervan uit dat je sex bedoelt met de intimiteit die je mist? Ik kan mij een relatie zonder intimiteit niet goed voorstellen. Samen leven, met elkaar een goed gesprek hebben, samen een bed delen en elkaar echt zien is voor mij ook intimiteit. Sex kan (hoeft niet) minder worden naarmate je langer bij elkaar bent. De behoefte aan sex is bij iedereen verschillend. Heb je met hem gevraagd waarom hij niet reageert als je hem benadert? Heeft hij gewoon geen zin? Misschien het verkeerde moment? En dan bedoel ik; zit hij op dat moment net voor de tv naar een spannende voetbalwedstrijd te kijken? Als je weet waarom hij je afwijst ben je een stuk verder en kun je samen op zoek naar een oplossing. Het zou zomaar ook iets lichamelijks kunnen zijn. Hier open met elkaar over praten is erg belangrijk en schept duidelijkheid.

Je schrijft dat jullie dochter net uit huis is. Dat is voor jullie beiden ook een hele verandering in de thuissituatie. Jullie zijn weer met z'n tweetjes. Misschien een goed idee om nieuwe plannen te gaan maken, meer activiteiten samen te ondernemen, de ontstane sleur doorbreken. Wellicht is het een kwestie van elkaar herontdekken. En dan... van het een kan zomaar het ander komen!

De stap om op Tinder te gaan is gauw gezet, dat is aan jou natuurlijk. Zeker als het alleen maar om een snelle wip gaat, dat kan altijd nog.

Tips en/of reacties: bcwhatels@gmail.com of op www.facebook.com/bcwhatels

Meer berichten