Vrijwilliger Karina de Jong zet zich in voor Voedselbank De Bilt
Vrijwilliger Karina de Jong zet zich in voor Voedselbank De Bilt (Foto: Hans Lebbe)

In beeld bij de Voedselbank

Vrijwilliger Karina de Jong

Op een vrijdagmorgen stappen we naar binnen bij Voedselbank De Bilt en ontmoeten vrijwilliger Karina de Jong. Zij is druk met het vullen van de kratten voor de uitgifte deze dag. "We hebben vandaag prachtige appels, die door de vrijwilligers van de Voedselbank zelf zijn geplukt", vertelt Karina.

De Bilt - Op de vraag hoe zij als vrijwilliger bij Voedselbank De Bilt is terechtgekomen, vertelt zij het volgende: "Vier jaar geleden werkte ik vier dagen in de week en had een dag 'over'. Ik wilde graag iets maatschappelijks doen en ben op zoek gegaan. Bij Voedselbank De Bilt was toen een vacature voor chauffeur. Dat leek me leuk en stoer met zo'n grote bus! En zo is het gestart. We reden langs de toeleveranciers en af en toe ook naar collega voedselbanken om spullen op te halen. Het leukste ritje was wel het ophalen van kerstbomen bij Tele2 in Amsterdam; heel apart.

Toen ik in verwachting was van onze zoon Gijs paste ik op een gegeven moment niet meer achter het stuur en ben toen gastvrouw bij de uitgifte geworden. Na de geboorte van Gijs was er behoefte aan inpakkers en dit werk doe ik nu nog steeds."

Flexibel

Karina is om de week bij Voedselbank De Bilt te vinden. "Het is mogelijk om flexibel te werken. Ik werk om de week een ochtend van tweeëneenhalf uur", vervolgt Karina. "In het begin ging Gijs gewoon mee in de buggy en lag lekker te slapen terwijl wij de kratten vulden. Het is fijn om je eigen ritme te kunnen bepalen en daar waar nodig je verdienstelijk te maken. Zo kan het voorkomen dat ik in plaats van vrijdag op een zaterdag werk tijdens de bekende Voedselbank-supermarktacties."

Karina de Jong, die woonachtig is in Maartensdijk, bewijst dat vrijwilligerswerk niet alleen voor gepensioneerden is, maar heel goed te combineren is als je een baan hebt voor een paar dagen in de week. "Bovendien geeft het ook veel", vervolgt zij. "Je hebt leuke collega's, een stuk gezelligheid en je bent fysiek bezig; een leuke afwisseling op mijn normale werk."

Meer berichten