De organisatie: Niels Eijsbroek, Rick van Westerop, Bart van Gerwen, Bas de Jong, Dolf Wessels en Peter v/d Brink. FOTO: Els van Stratum
De organisatie: Niels Eijsbroek, Rick van Westerop, Bart van Gerwen, Bas de Jong, Dolf Wessels en Peter v/d Brink. FOTO: Els van Stratum (Foto: Els van Stratum)

De Groene Baron geeft groen feestje in Van Boetzelaerpark

Komend weekend barst het feest weer los in het Van Boetzelaerpark tijdens de jaarlijkse Kunstmarkt. Het inmiddels grootste culturele festival van De Bilt start vrijdagmiddag rond 17.00 uur muzikaal met Boetz Beatz en gaat zaterdag door met ook muziek, workshops, theater en natuurlijk de kunstenaars die hun werk tonen. Pieter van Boetzelaer, de Groene Baron nodigt jong en oud uit om dit feestje mee te vieren!

De Bilt – Het thema van de Kunstmarkt dit jaar is 'duurzaamheid', Kunst om groen te zijn. Niels Eijsbroek: "Alle beetjes helpen, we doen als organisatie ons stinkende best een volledig duurzaam evenement te organiseren. Uiteindelijk doen we het samen en draagt iedereen een steentje bij. Zo wordt de drank bijvoorbeeld geschonken in recyclebare glazen. Leuk item is dat ze lekker te stapelen zijn en het stapelrecord van 8,24 meter wellicht verbroken gaat worden dit weekend. De energie voor het festival kwam voorheen van vervuilende aggregaten en maken dit jaar plaats voor grote powerbanks, opgewekt met duurzame energie van wind en zon."

Rick Westerop: "Samen met 100 vrijwilligers, dit jaar 35 nieuwelingen, zetten we een geweldig leuk dorpsfeest neer. Kunst opsnuiven bij de 80 kunstenaars die verdeeld staan over het park. Kijken en luisteren naar theater en muziek, trouwen onder de boom van de liefde of een workshop van oude fietsenbanden een armband maken. Nieuwsgierige kinderen kunnen terecht in de Duurzame ontdekbus waar ze zelf proefjes kunnen doen en met techniek aan de slag kunnen. Er is verspreid over het park van alles te zien en te doen. En natuurlijk ontbreekt de zweefmolen niet! Op culinair gebied zijn we breed en is er voor ieder wat wils. De bezoeker leert het park zo ook eens op een andere manier kennen."

Op de rotonde bij de hoofdingang van het park komt een hangend kunstwerk gemaakt door Evert Rodewijk uit Den Haag. Hij maakt al 30 jaar kunstwerken van plastic afval.

Zaterdagmiddag om 14.00 uur opent Dolf Smolenaers, wethouder Kunst & Cultuur officieel de Kunstmarkt.

Informatie en het uitgebreide programma van de kunstmarkt op www.kunstmarktdebilt.nl

Meer berichten