What Els
What Els (Foto: )

Ik heb koud bloed...

In de zomermaanden staat onze verwarming altijd helemaal uit. Nu het weer kouder wordt heb ik hem weer aangezet, 's Nachts op 15 en overdag op 18 graden. Hij slaat niet aan, omdat de thermostaat aangeeft dat het 20 graden is in huis. Mijn man vindt het maar onzin dat ik altijd klaag over dat ik het koud heb en zegt dat ik sloffen moet kopen. Hij zet in de wintermaanden de verwarming altijd helemaal terug op 10 graden. Niet eens energiezuinig, dat wil hij niet begrijpen. Maar ik ben degene die het koud heeft. Heb jij tips?

Om te beginnen is het echt niet zuiniger om je verwarming helemaal uit te zetten, ook niet in de zomermaanden. Als je een combi-ketel hebt is dat sowieso niet handig. Gedurende de wintermaanden is het handiger om je thermostaat op 15 graden te zetten. Bij vloerverwarming 17 of 18 graden, omdat het opwarmen dan langer duurt. Op internet zijn een heleboel tips te vinden hoe je kunt besparen op je stookkosten.

Het schijnt dat mannen het minder snel koud hebben dan vrouwen. Dus mijn tips voor jou: Voorkom dat je voeten koud worden. Warme sokken dragen in huis! Je laat de radiator op je slaapkamer helemaal uit. Als je het dan 's nachts koud krijgt, kruip je lekker tegen je man aan. Succes verzekerd en het is helemaal gratis. Jouw koude voeten tussen zijn benen vindt hij vast niet erg. Dat heet liefde! Als je het overdag koud hebt, loop je een paar keer in een flink tempo de trap op en af. Heb je geen trap zijn rondjes rennen om de eettafel ook een tip. Een dikke trui en wollen sokken doen wonderen als je stil zit. En 's avonds op de bank kruip je weer lekker tegen hem aan. Kaarsjes aan, zacht dekentje erbij, wijntje met wat lekkers binnen handbereik... geloof mij nou maar, daar krijgen jullie het vanzelf allebei warm van en ben jij degene die vraagt of er een raam open mag.

Heb je een vraag of wil je iets kwijt, stuur een mail naar bcwhatels@gmail.com. Reacties kun je kwijt op www.facebook.com/bcWhatEls

Meer berichten