Diamanten bruidspaar Willemijntje en Gerard Nokkert- Van Keulen werden persoonlijk gefeliciteerd door burgemeester Sjoerd Potters
Diamanten bruidspaar Willemijntje en Gerard Nokkert- Van Keulen werden persoonlijk gefeliciteerd door burgemeester Sjoerd Potters (Foto: Els van Stratum)

Diamanten bruidspaar geniet van het leven

Maartensdijk - Op 17 september, 65 jaar geleden gaven Gerard Nokkert en Willemijntje (Wil) van Keulen elkaar het jawoord in het gemeentehuis van Maartensdijk. Beiden zijn opgegroeid in Maartensdijk. Ze kwamen elkaar voor het eerst tegen in het Wilhelminagebouw, waar tegenwoordig Sojos ligt op de Dorpsweg. Wil: "Er was een mondorgel uitvoering die avond. Gerard kende ik toen nog niet, wel zijn oudere broer. Tijdens de uitvoering zat hij met een paar vrienden achter achter mij. Gerard: "Ik had haar al in de gaten en op het moment dat zij snoepjes uitdeelde aan haar vriendinnen vroeg ik 'krijgen wij niks?'" Na de voorstelling bracht Gerard Wil keurig naar huis. "Op 11 februari 1951 gaf ik haar halverwege de Prinsenlaan de eerste kus", vertelt Gerard lachend. Wil: "Dit was meteen de dag na de uitvoering en elk jaar daarna op die dag verraste Gerard mij met een bos bloemen!" Het stel heeft 2,5 jaar verkering gehad voor ze trouwden. Ze gingen wonen op de Molenweg bij de ouders van Wil en in 1960 verhuisden ze met het gezin naar de Tuinlaan. Samen hebben ze 4 kinderen, 8 kleinkinderen en 4 achterkleinkinderen. Gerard werkte als timmerman en Wil in de huishouding. Het feest wordt binnenkort met de hele familie gevierd in Haarzuilens.

Meer berichten