Foto: Jan Ruijne

Hartekreet!

Ike Bekking - Vorige week was ik bij een presentatie die werd gehouden door twee jonge vaders. Leuke mannen, begin veertig denk ik. Vaders van een Hartekind.

Een Hartekind is een kind dat met een hartafwijking wordt geboren. Ik wist het niet; dagelijks worden er vier kinderen geboren met een aangeboren hartafwijking. En om-de-dag overlijdt er zo' n kindje. De vaders lieten een filmpje zien, een compilatie van een televisieprogramma, 'een dagje in het WKZ'. Emma van vier jaar zou geopereerd worden en we werden meegenomen naar de voorbereidende gesprekken, schattig meisje met blonde vlecht en blozende wangen, niks aan te zien! Maar Emma had als baby al meerdere hartoperaties ondergaan en een volgende operatie was noodzakelijk. De spanning was voelbaar en je verwacht in zo'n uitzending dat het goed afloopt. Niet! Het was te veel voor Emma's hartje.

Ik ben moeder van drie gezonde kinderen en na het zien van het filmpje en het kijken en luisteren naar deze twee vaders realiseerde ik me weer; ik bof! Kindercardiologen in het hele land doen veel goeds maar weten van elkaar niet wat ze doen, welke vorderingen ze maken etc. Er is geen agenda, geen platform om kennis te delen en dat kost levens. Tja, en toen vroeg ik me af, wat kan ik doen? Kan ik het verschil maken? JA! Maar niet alleen natuurlijk, daar heb ik u en mijn collega's bij nodig.

Volgende week start de kinderboekenweek en krijgt elk kind bij aankoop van een boek een kinderboekenweekgeschenk. Nu dacht ik: als iedere ouder of grootouder bij aankoop van een jeugdboek en bij ontvangst van een geschenk, nu eens een euro in de collectebus van Stichting Hartekind doet. Dan moeten wij toch SAMEN 1.000 euro in kunnen zamelen?! Het is natuurlijk een slok op een borrel maar toen ik het idee aan de Hartekindvaders voorlegde werd ik stil van hun dankbare reactie. Ik zie u graag in de Kinderboekenweek, voor een boek, een geschenk èn een bijdrage voor de Stichting Hartekind.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden