De heer Stegeman vult een Gouden Wenskaart in samen met Willy Sturkenboom van het OC Rinnebeek.
De heer Stegeman vult een Gouden Wenskaart in samen met Willy Sturkenboom van het OC Rinnebeek.

Lege flessen voor Rinnebeek

Mensen dichter bij elkaar brengen

Bij Albert Heijn aan het Herenplein in De Bilt kun je, wanneer je je lege flessen inlevert, het statiegeld dat je retour krijgt doneren aan het vervullen van wensen bij Ontmoetingscentrum (OC) Rinnebeek.

OC Rinnebeek slaat daarvoor de handen ineen met Stichting Gouden Dagen. Stichting Gouden Dagen heeft tot doel het tegengaan van eenzaamheid bij ouderen en ondersteunt daarom initiatieven die ervoor zorgen dat mensen dichterbij elkaar worden gebracht.

Aan een van deze initiatieven wordt invulling gegeven door het beschikbaar stellen van een wensboom. Deze wensboom staat bij OC Rinnebeek en iedereen, zowel bij het OC als bij Albert Heijn, kan een wens schrijven op een Gouden Wenskaart en deze vervolgens in de wensboom hangen. Op 19 oktober as. wordt OC Rinnebeek officieel geopend en tot die tijd houdt Albert Heijn deze statiegeldactie. De opbrengst van de actie tezamen met een donatie van Stichting Gouden Dagen wordt gebruikt om de wensen te vervullen.

Samen met de heer Stegehuis ging Willy Sturkenboom, coördinator van het OC, op pad naar Albert Heijn om daar samen een Gouden Wenskaart in te vullen. Natuurlijk zijn we nieuwsgierig naar de wens van de heer Stegehuis. "Ik heb gedurende mijn leven in veel verschillende vervoersmiddelen gezeten, bus, trein, vliegtuig, boot, maar ik heb nog nooit in een helikopter gezeten. Dat zou ik zo graag eens mee willen maken. En dan een rondvlucht maken boven mijn eigen buurt, Bilthoven en De Bilt." De heer Steghuis vertelt dat hij overigens ook nog nooit in een luchtballon heeft gevaren, ook dat lijkt het hem een mooie uitdaging. Terwijl we genieten van een kopje koffie aan de tafel bij Albert Heijn, vertelt hij dat hij dementie heeft. "Ik heb goede en slechte dagen hoor, en vandaag gaat het heel erg goed. Maar je had me dit weekend niet tegen moeten komen. Toen had ik een slechte dag." De heer Stegehuis vertelt dat hij veel steun heeft aan zijn vrouw. "Als zij er niet was geweest, dan weet ik niet wat ik had gemoeten. Daarom ga ik ook regelmatig naar het Ontmoetingscentrum. Dan heeft zij even tijd voor haar zelf. En ik vind heb het daar naar mijn zin. Ik hou van schilderen en kan daar mijn hart ophalen. Ook ga ik wel eens met een van de begeleiders een stuk fietsen op de duofiets. Ik heb altijd graag gefietst, maar ben op een gegeven moment gevallen. Dus alleen fietsen zit er voor mij niet meer in. Op de duofiets kom ik er toch nog uit en kan doen wat ik leuk vind."

Na de koffie wandelen we op ons gemak terug naar het OC, daar staat de wensboom van Stichting Gouden Dagen. De heer hangt zijn ingevulde Gouden Wenskaart ertussen. "En nu maar duimen…!"

Meer berichten