creatieve cadeautjes maken die ze weggeven aan mensen die wel een lief gebaar of een opkikkertje kunnen gebruiken
creatieve cadeautjes maken die ze weggeven aan mensen die wel een lief gebaar of een opkikkertje kunnen gebruiken

Club CreaLief vraagt aandacht voor eenzaamheid

Deze week is de week tegen eenzaamheid. MENS de Bilt bezoekt deze week allerlei initiatieven die bijdragen aan het verminderen van eenzaamheid. Club CreaLief is op maandag 1 oktober ook aan de beurt en dat bracht hen op het idee om met dit artikel aandacht te vragen voor eenzaamheid.

Club CreaLief is een nieuw initiatief van Biltse buren die creatieve cadeautjes maken die ze weggeven aan mensen die wel een lief gebaar of een opkikkertje kunnen gebruiken. Er rust nog een groot taboe op eenzaamheid. Als je eenzaam bent, schreeuw je dat niet van de daken, aldus CreaLief.

Toch is het iets heel menselijks en kan het iedereen overkomen. Ook binnen CreaLief zijn er deelnemers die het gevoel van eenzaamheid kennen. Ellen, sinds 2 jaar gescheiden en moeder van 2 jonge kinderen, kende na de scheiding ook periodes van eenzaamheid. ‘Ineens was ik 3 dagen in de week zonder de kinderen en dan val je wel in een gat. Ik woon nog niet zo lang in Bilthoven en het is best lastig om nieuwe vrienden te maken. ‘Maar jij bent toch een heel sociaal iemand’, zei iemand een keer tegen mij. Ja, en ik heb ook best leuke contacten met de mensen om me heen, maar echte vrienden hier had ik niet. En als er met de feestdagen paasontbijtjes en gelukwensen voorbij kwamen via Facebook of WhatsApp dan voelde ik ’t gemist en t nergens bij horen nog sterker. Dat deed wel zeer. Dan deed ik de gordijnen nog maar wat verder dicht, zodat de buren niet zouden zien dat ik alleen zat. En bij mij ging dat na een tijdje wel weer beter, maar ik weet daardoor nu wel hoe naar dat gevoel van eenzaamheid is. Dat motiveert me wel extra om vanuit CreaLief ook te proberen deze mensen te bereiken zodat we ze een hart onder de riem kunnen steken.

De groep vrouwen van CreaLief bestaat uit vrouwen in de leeftijd van 22 jaar tot 92 jaar en is ontzettend divers qua achtergrond, maar ze vinden elkaar in het creatief bezig zijn en iets voor een ander willen doen.

Bent u of kent u ook zo iemand, dan bent u van harte welkom. Club CreaLief komt iedere maandag bij elkaar van 19:30 tot 21:00 in de Wvt. Voor meer info kunt u mailen naar clubcrealief@gmail.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden