De jongste jeugd heeft heerlijk gespeeld tegen Zwolle. Het Stichtsche U10 team kende nieuwe tegenstanders uit Zwolle en Apeldoorn.
De jongste jeugd heeft heerlijk gespeeld tegen Zwolle. Het Stichtsche U10 team kende nieuwe tegenstanders uit Zwolle en Apeldoorn. (Foto: )

Stichtsche rugbyers volop in actie

Bilthoven - Het rugby seizoen voor de jongens en meiden van de Stichtsche Rugby Football Club is inmiddels weer in volle gang. Met twee volledige jeugdteams in de Midden Nederland competitie is de regionale aanwezigheid van de Stichtsche Wolven een feit. De kinderen hadden vorig weekend de aftrap van het seizoen 2019 in Hilversum. Voor het nieuwe U8 team was het even wennen. De eerste paar wedstrijden kon de nieuwe aanwas Wolven nog geen vuist maken maar plezier was er in overvloed. De oude garde jeugdspelers speelt inmiddels in een hogere competitie waarbij Tag Rugby plaats heeft gemaakt voor Contact Rugby waarbij getackeld mag worden. De tweede wedstrijd lieten ze met een mooie overwinning zien dat ze echte rugbyers worden. Op naar de volgende wedstrijd in Zwolle waar afgelopen weekend gespeeld is.

De regio midden waar SRFC rugby speelt kent eens per kwartaal een uitwedstrijd naar het oosten van het land. Dit weekend stond Zwolle op de nominatie om bezocht te worden. Met prachtig zonnig weer stonden de teams van Stichtsche klaar om te schitteren op de Zwolsche rugby velden. De jongste jeugd heeft heerlijk gespeeld tegen Zwolle, het teamgevoel was in deze tweede wedstrijd opperbest en leidde tot mooie Tries (een wedstrijdpunt als de bal achter de tegenstander in de eindzone op de grond gedrukt wordt)

Het Stichtsche U10 team met twee nieuwe jongens in de gelederen kende nieuwe tegenstanders uit Zwolle en Apeldoorn waar nog niet eerder tegen gespeeld was. Het team uit Zwolle was een geduchte tegenstander. Met een 4-6 eindstand werden de Wolven aardig dwars gezeten in het maken van Tries. De Rams uit Apeldoorn waren een makkelijkere partij voor de Wolven. Snelle passes, goed overgooien en serieuze tackels zorgden voor een mooie 7-3 overwinning. De derde en afsluitende wedstrijd stond wederom Zwolle als tegenstander in het veld. Tijd voor revanche na een verloren eerste match. Zou het nu dan wel gaan lukken voor de Wolven. Lang leek het erop dat de teams gelijk op gingen maar uiteindelijk was Zwolle thuis toch de betere in het maken van overwinningspunten. Met 5 Tries voor Zwolle en 4 voor Stichtsche werd er nipt verloren. Squeeze! Goed gespeeld en ruimte voor verbetering de komende weken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden