Jose Bosschers, zangdocente pop & jazz bij de Muziekschool van het Kunstenhuis in Bilthoven. Foto: Els van Stratum
Jose Bosschers, zangdocente pop & jazz bij de Muziekschool van het Kunstenhuis in Bilthoven. Foto: Els van Stratum (Foto: Els van Stratum)

Instrumenten proeven bij het Kunstenhuis

Wil je dolgraag op muziekles, maar je twijfelt met welk instrument? Aanstaande zaterdag kun je je hart ophalen bij het Kunstenhuis in Bilthoven tijdens de gratis proeflesdag.

door Els van Stratum

Bilthoven – Een van de docenten binnen de muziekschool is José Bosschers (42). José is sinds 2000 verbonden aan de muziekschool De Bilt-Zeist. De uit Drenthe afkomstige José droomde als klein kind al van een carrière in de muziek. José: "Lagere school, middelbare en ja eindelijk, ik ging naar het conservatorium. Gestart in het gezellige Groningen, maar na 2 jaar de overstap gemaakt naar Hilversum, gewoon omdat het daar beter aanvoelde. In 2000 mijn studie zang en lichte muziek (pop & jazz) succesvol afgerond en aansluitend mijn Master gehaald in Rio de Janeiro". Tijdens en na haar studie heeft ze gewerkt als docente in Rotterdam, Zeewolde, Amersfoort, Nieuwegein en nu fulltime bij het Kunstenhuis in De Bilt/Zeist waar ze zangles geeft aan 70 leerlingen. Een echte doorgewinterde dame die door de ruime ervaring op gebied van zang weet waar ze mee bezig is. 6 jaar geleden deed ze een opleiding event-management. Naast het geven van zanglessen organiseert ze diverse activiteiten binnen het Kunstenhuis. José: "Zang is de meest intieme muziekvorm die er is, je werkt met je lijf en met je ziel. Naast zang speel ik ook saxofoon. Absoluut een fantastisch instrument, maar het zit 'aan' mij en niet 'in' mij. Klinkt misschien raar, maar mijn stem dat ben ik. Ik kan er veel meer emotie en nuance in kwijt dan in een saxofoon". Ik vind het als docente belangrijk om met mijn leerlingen een band op te bouwen, dat werkt positief voor het totale proces waarin ze zitten. Zo begin ik bij een nieuwe leerling eerst met een gesprekje. Waarom wil je zangles en wat zijn je verwachtingen. Samen stellen we leerdoelen op. En wat leuk is het om na een tijdje te zien wat er is bereikt. Het geeft energie. Zangles is zo veel meer omvattend, het wordt vaak onderschat. Begin november Lanceert het Kunstenhuis een nieuwe vorm van lesgeven op het gebied van zang pop & jazz genaamd 'Voice WorX'. Een totaal nieuw concept met de nadruk op beleving, stem (technisch) en de band tussen leerling en docent. " Komende zaterdag zijn er ongeveer 17 docenten aanwezig, met verschillende instrumenten van harp, (bas)gitaar, piano, trompet tot zang. Maar ook kun je kijken of het spelen in een orkest of zingen bij een koor wat voor je is. Zo is Pia Oberneuwirther aanwezig om je de saxofoon te laten proeven en Louis Braam om je kennis te laten maken met de toetsen (pop/jazz). Uiteraard is Jose Bosschers er ook en kun je bij haar terecht voor een proefzangles (pop/jazz).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden