Anane Korsah overhandigde een oorkonde aan Anne-Mieke Bulters als dank voor de (financiële) steun.
Anane Korsah overhandigde een oorkonde aan Anne-Mieke Bulters als dank voor de (financiële) steun.

Ghanees schoolhoofd Anane Korsah op bezoek

Met een uitbundige Afrikaanse dans door een aantal werkers wordt het schoolhoofd Anane Korsah op 19 september jl. enthousiast in de lerarenkamer ontvangen.

Anane is op uitnodiging van de Stichting Ghana schoolsupport uit Bilthoven naar Nederland gekomen. Hij had de wens om het onderwijs in Nederland te leren kennen en die kennis mee terug te nemen naar zijn thuisland. De reis werd door hem persoonlijk gefinancierd. Hij wil heel graag basisscholen in Nederland bezoeken om uiteindelijk scholen in zijn regio Sefwi Bekwai te kunnen verbeteren.

John en Indra van Deemter, de oprichters van de Stichting, hebben op zijn verzoek een programma gemaakt waardoor hij diverse basisscholen heeft kunnen bezoeken. In totaal acht scholen in verschillende omgevingen: een aantal in de Bijlmer, de Zuidas in Amsterdam, in Overvecht en twee scholen in Bilthoven: de Julianaschool en De Werkplaats. Heel bijzonder was uiteraard ook het bezoek aan De Werkplaats dat een samenwerkingsverband heeft met de Stichting Ghana schoolsupport. Mede dankzij donaties van onder andere De Werkplaats zijn er de afgelopen jaren een schoolbibliotheek en toiletgebouw gerealiseerd. Daarnaast hebben we schoolmeubilair voor 500 kinderen kunnen laten maken. Op dit moment worden er nog meer banken en stoelen gemaakt in Ghana en is de bouw van een kleuterschool in volle gang.

De ontvangst in de lerarenkamer kreeg een extra dimensie toen Anane Korsah aan de directeur van de basisschool, Anne-Mieke Bulters, een oorkonde overhandigde als dank voor hun (financiële) steun.

Het onderwijssysteem in Nederland heeft ontzettend veel indruk op het Ghanese schoolhoofd gemaakt en hij verzekerde ons dat hij heel veel geleerd heeft en dat hij veranderingen wil doorvoeren op zijn Corsa school met 500 kinderen. Met name de omgang met kinderen, werken vanuit vertrouwen, een veilige leeromgeving bieden, kinderen zelf verantwoordelijkheid geven en bij problemen met kinderen in gesprek te gaan.

Anane heeft ook nog de Emmaus bezocht en een presentatie gegeven over de impact van de projecten in Ghana.

Daarna werd ook nog een bezoek gebracht aan EkoPlaza en winkel Moos en kon Anane zien waar de keukenschorten, tasjes etc. belangeloos door deze winkels worden verkocht voor de Stichting. Hij vertrok weer naar Ghana met vier gedoneerde laptops die bij Dutchnet gratis zijn nagekeken en met nog twee volle koffers vol met spullen.

Een bijzonder moment zo stonden donors (werkers en medewerkers) samen met de donorontvanger, het Ghanese schoolhoofd.

www.ghanaschoolsupport.nl

Meer berichten