Marjo bij haar minibieb. Op de onderste plank liggen op dit moment kleine envelopjes met ... kom maar kijken. 
Marjo bij haar minibieb. Op de onderste plank liggen op dit moment kleine envelopjes met ... kom maar kijken.  (Foto: )

Minibieb met zwerfboeken en kleine verrassingen

Maartensdijk - Sinds kort staat 'Minibieb Maartensdijk' in de voortuin van Patrijslaan 20 bij Marjo Lelie. Tussen de hazelaar en de lantaarnpaal in, dus sfeerlicht verzekerd. Op facebook heel verrassend bekend als 'Minibieb Maartensdijk.' Wat is een minibieb? Een minibieb is een klein kastje waar je boeken kunt lenen, ruilen of achterlaten. Je kunt er gewoon in kijken en als je een boek vindt dat je graag wilt lezen, neem je het mee. Als je het gelezen hebt breng je het weer terug of je zet er een ander boek voor in de plaats.

Marjo Lelie: "Doordat ik allerlei boeken vond in andere minibiebs, kringloopwinkels of ruilde kwam ik de meest uiteenlopende boeken tegen. Boeken die ik normaal niet zo snel zou lezen, bleken soms verrassend leuk of goed te zijn. Ik merkte dat ik daardoor weer heel andere boeken ging lezen. Zo kwam ik op het idee om een minibieb in onze voortuin te zetten zodat iedereen uit onze buurt boeken kan lenen, ruilen of achterlaten."

In de minibieb Maartensdijk vind je literatuur, romans, informatieve boeken en kinder(zwerf)boeken. Kinderzwerfboeken zijn een initiatief van het Nationaal KinderFonds. Kinderen kunnen een boek kiezen, lezen en daarna doorgeven aan andere kinderen, zodat zoveel mogelijk kinderen boeken kunnen lezen. Of je vindt in de minibieb een Donald Duck of een tijdschrift voor je oma.

Kortom, van alles wat en voor ieder wat wils. De bieb heeft twee planken. Op de bovenste plank staan boeken en op de onderste plank liggen kleinigheden om gewoon mee te nemen.

Meer berichten