Burgemeester Sjoerd Potters feliciteert het 60 jarig bruidspaar Stephan Godijn en Rietje Derks in Bilthoven. FOTO: Els van Stratum
Burgemeester Sjoerd Potters feliciteert het 60 jarig bruidspaar Stephan Godijn en Rietje Derks in Bilthoven. FOTO: Els van Stratum (Foto: Els van Stratum)

Het is geven en nemen, elkaar vrijlaten en steunen

Bilthoven – Rietje Derks en Stephan Godijn gaven elkaar 60 jaar geleden het jawoord. Het stralende bruidspaar vertelt over hoe zij elkaar hebben leren kennen. Rietje(81): "Ik was 10 en Stephan kwam samen met zijn moeder en zusje bij ons in de straat in Utrecht wonen. Zijn zusje en ik waren vriendinnetjes. Ik ging vaak naar haar toe om boekjes te ruilen en we speelden veel op straat. Hij vond mij al meteen een lief meisje! Hij ging verhuizen, maar we hielden contact met elkaar. Ik ging de verpleging in en ontving een brief van Stephan. Hij zat in militaire dienst in Amersfoort. Stephan: "Ik wachtte haar nog wel eens op als ze 's ochtends naar het Diakonessenhuis fietste, dan reed ik met haar mee en ging daarna door naar mijn werk. Tijdens een theatervoorstelling waar Rietje zelf in speelde sloeg de vonk over. Ik bracht haar die avond thuis en daar was de eerste kus." Stephan werkte op diverse plekken in het land als dameskapper en verhuisde met het gezin naar daar waar hij werkte. Later ging hij films maken. Rietje hielp hem in de kapsalon als gastvrouw en zorgde dat het huishouden op rolletjes liep. Rietje en Stephan hebben een zoon en een dochter en 1 kleinkind. "Ons recept van 60 jaar huwelijk? Het klinkt afgezaagd, maar het is geven en nemen! Elkaar vrijlaten en steunen", aldus Rietje.

door Els van Stratum

Meer berichten