The Blind Run is een initiatief van Vereniging Bartiméus Sonneheerdt, in samenwerking met Bartiméus, de Oogvereniging en Running Blind.
The Blind Run is een initiatief van Vereniging Bartiméus Sonneheerdt, in samenwerking met Bartiméus, de Oogvereniging en Running Blind. (Foto: Aktiefoto)

Leida en Renate zetten zich in voor blind sporten

Regio - Zaterdag 13 oktober liep Leida Rozeman uit De Bilt zij aan zij met haar zus Renate The Blind Run in Zeist. Samen zamelden ze 315 euro in voor sportprojecten voor blinde en slechtziende mensen. In totaal deden 200 duo’s mee aan deze vijfde editie van The Blind Run. Met elkaar haalden ze een sponsorbedrag van 23.629 euro binnen. Bij The Blind Run lopen de deelnemers met z’n tweeën, via een kort lint met elkaar verbonden. De ene loper kan wél zien, de ander is geblinddoekt, blind of slechtziend. Het doel is aandacht vragen voor de impact van blind of slechtziend zijn én zoveel mogelijk geld inzamelen voor projecten voor mensen met een visuele beperking. Dit jaar gaat de opbrengst specifiek naar sportclinincs en multisportdagen voor mensen met een visuele beperking. Want voor mensen die blind of slechtziend zijn, is de drempel om te gaan sporten nog steeds hoog.
Meer informatie:
www.theblindrun.nl

Meer berichten