FC De Bilt laat vv De Meern terugkomen

Op een zonovergoten sportcomplex van FC De Bilt stonden de mannen uit De Bilt en De Meern tegenover elkaar. Voor het vierde seizoen op rij en overall genomen zijn het sportieve, boeiende en vaak tot het laatst toe, spannende wedstrijden. Dit seizoen draaien beide ploegen mee in de subtop, maar het seizoen is nog te kort om hier echte conclusies aan te verbinden.

Na 20 minuten realiseerde ik me dat ik nog niet getwitterd had, dus ik had niet goed opgelet of beide teams speelden wat afwachtend en ontstonden er geen noemenswaardige gebeurtenissen. In de 24e minuut in ieder geval wel. Mano Bakkenes omspeelde diverse verdedigers, speelde zich vervolgens goed vrij en schoot onberispelijk binnen: 1-0. Dat leek voor FC De Bilt het startsein om de ene na de andere mooie aanval af te leveren, maar helaas lukte het voor rust niet om de 2-0 te scoren. Verdedigend stond het aan de Biltse kant als een huis en behoudens enkele corners wist vv De Meern geen serieus gevaar te stichten.

Na rust ging FC De Bilt op jacht naar de verdiende verdubbeling van de score en in de 59e minuut was het zover: de goalie van De Meern trapte de bal weg, maar niet ver genoeg en Redouan Boussouffi zag zijn kans schoon om de bal over de keeper in het lege doel te schieten. Daarna kreeg De Bilt zeker nog drie keer de kans om de score op te laten lopen tot wellicht een monsterscore. Maar vandaag trad de bekende voetbalwet in werking. In de 75e minuut flitste een aanvaller van De Meern langs zijn verdediger en die verdediger dacht met een sliding de aanvaller af te stoppen. Dat gebeurde wel, maar niet op de reglementaire wijze en dus volgde een penalty. Jos de Gram dook naar de goede hoek, had de bal bijna, maar dat was niet genoeg: 2-1. Kort daarna kreeg FC De Bilt een grote kans op de 3-1 en was het pleit beslecht geweest, maar……. Nee hoor, in de 89e minuut scoorde De Meern de 2-2 en kort daarna floot de prima leidende scheidsrechter af.

De komende weken speelt ons eerste drie uitwedstrijden: een voor de beker en twee competitiewedstrijden. Daarna weer een thuiswedstrijd: van harte aanbevolen om te komen kijken, want ons eerste speelt heel aantrekkelijk voetbal.

Meer berichten