Foto: Jan Ruijne

Opgeven is geen optie

Column door Ike Bekking

In mijn vorige column schreef ik over de Stichting Hartekind en mijn voornemen om duizend euro voor deze stichting in te zamelen.

Welnu, het is niet gelukt. Misschien was het plan te ambitieus of de looptijd te kort. Zeker is dat wij (de boekverkopers) het moeilijk vonden om U om geld te vragen ook al was het voor het goede doel.

En zo kwam het potje niet vol!

Dus heb ik een nieuw plan!

Wij ontvangen veel ' leesexemplaren' dat zijn boeken die de uitgeverij gratis ter beschikking stelt zodat wij, de boekverkopers deze boeken kunnen lezen en U kunnen adviseren over de inhoud. Een groot deel van deze leesexemplaren staat onaangeroerd in de kast en meestal geef ik ze aan het eind van het jaar cadeau bij aankoop van een boek in de uitverkoop.

Dat gaan we nu anders doen.

De boeken worden voorzien van een rood hart en gaan voor vijf euro de verkoop in. De opbrengst gaat in het potje voor de Stichting Hartekind. En daar gaan we net zo lang mee door tot de gestelde duizend Euro binnen is.

Ongeveer vergelijkbaar met: je blijft net zo lang aan tafel zitten tot je bord leeg is.

Of we zelf het verschil nog kunnen maken? Ja natuurlijk, samen!!

Overigens waren er heel wat mensen die na het lezen van de column spontaan de winkel binnen kwamen en vroegen waar het potje voor Hartekind stond. Dank daarvoor! Ik weet het, het is allemaal klein, mini, maar het komt uit een goed hart en die duizend Euro die gaan we halen want opgeven is geen optie. Niet voor de Hartekindjes, niet voor hun ouders, niet voor de kindercardiologen en zeker niet voor mij!

Kom maar snel voor uw Harteboek!

Ike Bekking

Meer berichten