SamenLoop voor Hoop gehouden; een wandelevenement waarmee geld opgehaald wordt voor kankeronderzoek. FOTO: Jeroen Jumelet
SamenLoop voor Hoop gehouden; een wandelevenement waarmee geld opgehaald wordt voor kankeronderzoek. FOTO: Jeroen Jumelet (Foto: Jeroen Jumelet)

Eerste SamenLoop voor Hoop

Op vrijdag 28 en zaterdag 29 juni 2019 wordt in gemeente De Bilt de eerste SamenLoop voor Hoop gehouden; een wandelevenement waarmee geld opgehaald wordt voor kankeronderzoek. Tijdens een 24-uurs wandelestafette staan zoveel mogelijk teams en lotgenoten stil bij kanker en vieren het leven.

De Bilt - Tijdens het evenement zijn er drie ceremonies, veel muzikale optredens en allerlei acties van deelnemers die op een bijzondere wijze geld inzamelen. Er zijn twee startbijeenkomsten waar alle inwoners voor zijn uitgenodigd: op 31 oktober in het Lichtruim in Bilthoven en op 7 november in De Vierstee in Maartensdijk.

Het evenement start op vrijdag om 19.00 uur met een openingsceremonie door de eregasten. Dit zijn mensen die de diagnose kanker hebben of in het verleden hebben gehad. Zij hebben een speciale plek tijdens de SamenLoop. Een hoogtepunt vormt de indrukwekkende kaarsenceremonie op vrijdagavond rond 23.00 uur, waarbij herdenken centraal staat. Op zaterdag om 14.00 uur is er een speciale Kinderloop van 24 minuten. Het evenement eindigt op zaterdag om 19.00 uur met een slotceremonie waarin alle deelnemers gezamenlijk de laatste ronde lopen.

Het evenement wordt ondersteund door KWF Kankerbestrijding en de hele opbrengst komt ten goede aan onderzoek. Belangrijke component van de SamenLoop voor Hoop is de mogelijkheid om warmte en saamhorigheid te tonen en te ervaren. Daarnaast wil de organisatie de verbinding tot stand brengen tussen de zes dorpskernen in De Bilt, zodat het evenement door zoveel mogelijk inwoners wordt gedragen. De teams kunnen in de aanloop naar de SamenLoop voor Hoop al het hele jaar geld inzamelen door het houden van speciale acties.

Op woensdag 31 oktober (Het Lichtruim, Planetenplein 2 in Bilthoven) en woensdag 7 november (De Vierstee, Nachtegaallaan 30 in Maartensdijk) zijn de officiële startbijeenkomsten.
Vanaf 19.30 uur staat de koffie klaar. We hopen op die avonden ook de locatie bekend te kunnen maken als de vergunning rond is.

Maak een team, meld je aan als vrijwilliger, help mee met de voorbereidingen in één van de commissies, steun ons met je bedrijf door een team te sponsoren, etc. www.samenloopvoorhoop.nl/debilt

Meer berichten