Foto:

Wegwerp vloerbedekking!

Omdat ik ga samenwonen heb ik kort geleden mijn huurwoning opgezegd. Vlak na mijn schriftelijke opzegging, kreeg ik bezoek van de woningvereniging voor een inspectie van mijn woning. De woning zag er keurig uit. Afgesproken dat ik op 15 november de sleutel in ga leveren. Het huis moet bij oplevering volledig kaal zijn. En daar zit ik best wel mee. De trap is nog geen jaar geleden met PVC bekleed, evenals de rest van de woning. Er hangt luxaflex voor de ramen die op maat gemaakt is. Alles onbeschadigd en zo goed als nieuw. Ik stelde voor om dit voor de nieuwe bewoners te laten liggen en hangen. Ik dacht nog niet eens na over een overnamebedrag. Het antwoord van de woningvereniging was: "Er is nog geen nieuwe bewoner bekend voor deze woning, dus moet u alles verwijderen". Belachelijk en ook niet echt milieuvriendelijk toch? Dennis

Beste Dennis, Ik heb contact gezocht met de woningvereniging in Bilthoven. Zij hanteren inderdaad hetzelfde beleid. Als er nieuwe bewoners bekend zijn dan kan er een formulier ingevuld worden met daarin de betreffende zaken die overgenomen worden door de nieuwe huurder. De woningvereniging staat buiten dit overname-akkoord. Dit 'akkoord' wordt bij het nieuwe huurcontract gevoegd. In het geval er nog geen nieuwe huurder bekend is op het moment dat jij de sleutel inlevert, dan geldt dat de woning geheel kaal opgeleverd moet worden. Dus ook de bekleding van de trap, vloer en ramen moet er uit. In deze tijd van duurzaam bezig zijn past deze regel totaal niet. En hoe blij kan een nieuwe bewoner zijn als alles er al keurig bij ligt en op die manier geld bespaart en zo ook nog eens het milieu?

Als ik jou was zou ik nog eens met de woningvereniging om de tafel gaan zitten. Ik neem aan dat de woning niet eeuwig leeg blijft staan. Mochten de nieuwe bewoners het dan echt niet willen overnemen dan kun jij met de woningvereniging afspreken het alsnog te verwijderen. Succes en veel 'samenwoonplezier'!

bcwhatels@gmail.com / www.facebook.com/bcWhatEls

Meer berichten