Justin samen met zijn trotse moeder.
Justin samen met zijn trotse moeder. (Foto: )

Justin ambassadeur fundraiser AMZ Alexander Monro Ziekenhuis

BILTHOVEN – De tienjarige Justin uit Veghel heeft zijn spreekbeurt over borstkanker gehouden en haalde na afloop 81,27 euro op voor het Alexander Monro Ziekenhuis (AMZ). Justin kwam op zijn laatste vakantiedag met zijn ouders naar Bilthoven en overhandigde het bedrag aan Marjolein de Jong, directeur bestuurder van het AMZ, het ziekenhuis waar zijn moeder behandeld werd voor borstkanker.

Justin zit in groep 7 van De Uilenbrink in Veghel en is de jongste ambassadeur van het AMZ. Hij vertelde Marjolein de Jong over zijn spreekbeurt en liet trots zijn cijfer 9,5 zien. Justin: 'Ik wil de spreekbeurt wel een keer komen vertellen in het ziekenhuis'. De spreekbeurt had een mooi voorwoord en ging dieper in op wat borstkanker eigenlijk is, de diagnose, behandelingen en het laatste hoofdstuk: Alles weer goed.

Justin gaf aan dat, tijdens de verdrietige periode, zijn klas en de school hem enorm hebben gesteund. Hij vond de spreekbeurt eerst heel spannend maar het ging zo goed dat hij zelfs het prachtige cijfer 9,5 kreeg.

Meer berichten