Foto:

JOTA scouting Rover Crofts Groep groot succes

Afgelopen weken vond bij Scouting Rover Crofts Groep uit Bilthoven voor de 61e keer de JOTA (Jamboree on the Air) plaats. Het evenement begon in het weekend van 12, 13 en 14 oktober met het bouwen van een grote zendtoren van hou ten touw, waarna in het weekend van 19, 20 en 21 oktober verschillende activiteiten plaatsvonden. Op zaterdag 27 oktober wordt de toren weer afgebroken.

Bilthoven - De JOTA evenementen begonnen in het weekend van 12, 13 en 14 oktober met het bouwen van een grote houten zendtoren. De toren is volledig in elkaar gezet door houten balken met touw aan elkaar te knopen. Dit jaar kwam het platform op 25 meter hoog en werd de antennemast daar doordeweeks nog 12 meter bovenuit gehesen.

Burgemeester op bezoek

Op vrijdag 19 oktober begon het weekend echt met het luisteren naar de landelijke opening via de radiozendapparatuur. Daarnaast werd er nog een spel georganiseerd voor explorers (scouts van 15-18 jaar) uit de regio.

Zaterdagmiddag 20 oktober was er een spel voor welpen en verkenners (7 tot 15 jaar) van verschillende groepen uit de regio. Voordat het spel begon werden alle leden verrast door een bezoek van Burgermeester Potters, die samen met twee jeugdleden de vlag in de toren heeft gehesen.

Zelfs contact met Chili

Tijdens het spel hadden de jeugdleden de mogelijkheid om met hulp van zendamateurs contact te leggen met andere scoutinggroepen over de hele wereld. Dit jaar is er zelfs contact geweest met een groep uit Chili!

Toen het spel was afgelopen en alle 170 jeugdleden weer naar huis waren gegaan, was het tijd voor de jaarlijkse barbecue met uitzicht op de verlichte toren. Op zondag 21 oktober was er voor de jeugdleden van de Rover Crofts Groep de mogelijkheid om onder begeleiding de toren te beklimmen. Vanaf het platform in de toren was er een mooi uitzicht op de verschillende plaatsen in de omgeving.

Zaterdag 27 oktober komt er weer een einde aan de JOTA van 2018: dan wordt de toren afgebroken en kunnen we alweer beginnen met de organisatie van de JOTA 2019. Dat jaar wil de Rover Crofts Groep een nog hogere toren bouwen!

www.rover-crofts.nl

Meer berichten