Smakelijkste campagne van 2018: Nederland Leest!

Goed nieuws voor iedereen met leeshonger, want de hele maand november staat lezen centraal tijdens Nederland Leest. Dit jaar met een thema om je vingers bij af te likken: voeding! Deze landelijke campagne speelt zich vooral af in de bibliotheken. De hele maand november zijn er verschillende activiteiten en zowel leden als liefhebbers van de bibliotheek mogen in de bibliotheek gratis het boek 'Je bent wat je leest' ophalen.

Mooi geschenkboek

In het geschenkboek 'Je bent wat je leest' schrijven Rosanne Hertzberger, Charlotte Kleyn, Marion Pauw, Joël Broekaert en Pierre Wind over verschillende aspecten van voeding. Door de mooie combinatie van fictie, non-fictie, spanning, wetenschap én heerlijke recepten is het boek lekker leesvoer voor iedereen. Je kunt het boek gratis ophalen tijdens de service-uren in de bibliotheek, maar wees er snel bij, want op is op!

Meer informatie: www.ideacultuur.nl/nederlandleest

Activiteiten

Een voorproefje

Bibliotheek Idea Bilthoven

Who runs the world: vertelvoorstelling

De wereld lijkt soms wel een dorp. Wat ver weg leek, komt dichtbij. Ontwikkelingen buitelen over elkaar heen. Onstuitbaar en ongrijpbaar. Hoe kun je je als mens verhouden tot al het nieuws dat op je af komt? Waar sta je en waar wil je staan?
woensdag 7 november 20.00 tot 22.00 uur
Theater Het Lichtruim, Bilthoven

Entree € 7,50 aan de zaal, € 5,50 online voor bibliotheekleden

Proeverij natuurlijk zoet

Suiker is niet meer populair, maar we zijn wel dol op zoet. Steeds meer mensen vermijden tarweproducten. Maar soms wil je toch genieten van feestelijk gebak Hoe bak je op een verantwoorde manier? Dat zie je bij de Natuurlijk Zoet proeverij van de Eerlijke Keuken. Ontdek de natuurlijke, eerlijke en heerlijke alternatieven voor de geraffineerde suiker en tarwebloem.
vrijdag 9 november 14.30 tot 17.30 uur
zaterdag 10 november 10.00 tot 16.00 uur
Gratis

Escape the slaughterhouse
Speel mee!

Escape the slaughterhouse is een leuk en leerzaam Engelstalig bordspel, gemaakt door een leerling uit VWO-4, met allerlei weetjes over vlees en vegetarisme. Help jij de dieren te ontsnappen uit het slachthuis door vragen juist te beantwoorden?
zaterdag 10 november 14.00 tot 15.30 uur
Gratis


Heel Bilthoven bakt gezond

Bak jij de lekkerste gezonde brownie, glutenvrije aardbeientaart, avocadolimoentaart of vegan bananenbrood? Is jouw baksel niet alleen lekker maar ook gezond? Doe dan mee!

Hoe doe je mee?
Meebakken? Breng je taart samen met het recept voorzien van je naam op zaterdag 17 november om 13.30 naar de bibliotheek. Kom ook proeven!
Vanaf 15.00 uur zijn alle taarten en baksels te proeven voor familie, vrienden en overige bibliotheekbezoekers. Smul mee!
zaterdag 17 november om 13.30
Aanmelden bij bilthoven@ideacultuur.nl
Proeven om 15.00 uur

Meer berichten