Foto:

Gek, gekker, gekst!

Ik zit met mijn handen in 't haar over het volgende... 'Klopt het dat je met de jaren steeds gekker wordt? Of heb alleen ik daar last van?' Heb al mijn hoop op jou gericht. Ik hoor graag van je. Groetjes Syl

Beste Syl,

Ja, ja en nog eens ja, jij, ik, wij, we worden inderdaad gekker naarmate we ouder worden. Daar kunnen we zelf helaas niets aan doen, het is een proces dat we ondergaan.

Geen idee hoe oud je bent, maar ik hoef alleen maar aan de overgang te denken. De hormonen gieren door je lijf met alle gevolgen van dien. Alsof ze in een hoekje jou staan uit te lachen. Dat is gek. Vergeetachtigheid, alles gaat hangen en wordt slap, de weelderige haardos wordt dor en grijs, tanden worden broos en vallen uit, vergankelijkheid ten toppe. Zeg nou zelf, daar word je toch ook gek van? Dus ja, we hunkeren naar het ervaren van de tweede jeugd, we gaan weer opzoek naar een nieuwe kick en bijvoorbeeld op stap of nemen een facelift. Niet alleen wij vrouwen doen gekker, mannen kunnen er ook wat van. Ze gaan motor rijden, willen een cabrio en een jongere vrouw. Ook zijn er vrouwen die hun partner inruilen voor een strakke, veel jongere toyboy. Ja, gek he? En natuurlijk zijn er ook mensen die gewoon blijven in het 'ouder-worden-proces'. Zij ondergaan het zonder al die gekke dingen. Ook best gek toch?

En dan de vraag: "wat is gek?" Als een vrouw van 70, goed gevuld in een strakke, roze legging in de kroeg op de bar klimt en de horlepiep danst vind ik dat best normaal. Ik heb zelf best gekke dingen gedaan toen ik jonger was en word wat rustiger nu ik ouder word. Met zo nu en dan een uitschieter richting gek. Ook best gek vind ik zelf. De gekte heeft op mij geen extreme vat meer.

Dus... als jij je gek voelt en twijfelt of dat wel oke is, stel jezelf de vraag of jij je daarbij goed voelt. Als dat zo is: haal je handen uit je haar en blijf lekker gek doen! We leven in een gekke wereld, hoe gek wil je het hebben?

bcwhatels@gmail.com / www.facebook.com/bcWhatEls

Meer berichten