De aanwezigen waren druk met elkaar in gesprek. FOTO: Hans Lebbe
De aanwezigen waren druk met elkaar in gesprek. FOTO: Hans Lebbe (Foto: Hans Lebbe)

Eerste lustrum MENS De Bilt

redactie.bbc@persgroep.nl

viering 5-jarig bestaan

Op de mooie locatie Fort Voordorp waren veel mensen bij elkaar gekomen. Mensen van zorgorganisaties, vrijwilligersorganisaties, ambtenaren, personeel en vrijwilligers van MENS en andere bewoners van De Bilt.

De Bilt - De bestuursvoorzitter van MENS , Marjan Haak, heette iedereen welkom. Vervolgens sprak de directeur van de organisatie Evelien Ribbens en ze liet vooral drie filmfragmenten zien om zo duidelijk te maken hoe mensen bij elkaar gebracht worden door MENS.

Het komt allemaal goed

Ze stak ook het gehele college van B&W een hart onder de riem nu er financiële tekorten dreigen op het zorgbudget van de gemeente. Dat gebeurde met het lied " het komt allemaal goed" van Birgitte Kaandorp. De hele zaal zong het refrein mee.

Kritisch maar positief

Met wethouder Anne Brommersma is sinds 2014 op prettige wijze samengewerkt. Kritisch maar positief. De wethouder hield een mooi verhaal over haar eigen ervaringen met MENS. Ze memoreerde onder andere de fietstocht die ze met Evelien maakte langs de panden en activiteiten van de organisatie en de bezoeken die ze brengt op de dag van de mantelzorg.

Vervolgens ging Marius Buiting, bekend als co-auteur van het boek Verdraaide organisaties, in gesprek met de aanwezigen over zaken als: hoe kunnen we nu ook mensen bereiken die makkelijk buiten de boot vallen. Over hoe we kunnen doen wat nodig is en de wetgeving en andere systemen kunnen inzetten om tot goede oplossingen te komen in plaats dat de uitvoering van de wet mensen verder in de problemen werkt.

Tot slot was er uiteraard een borrel.

Ook daar werd nog lang door vele enthousiaste en betrokken mensen uit De Bilt doorgepraat.

Voor meer informatie zie www.mensdebilt.nl

Meer berichten